President Venezuela toont Bitcoin hardware wallet Trezor op nationale tv

1035 totale weergaven

Nicolas Maduro, de president van Venezuela, kwam op de nationale tv met een Trezor hardware wallet. Na zijn betoog over hun eigen nieuwe munt toonde hij het stukje hardware.

De hardwarefabrikant en het moederbedrijf, SatoshiLabs, zeggen van niks te weten. De ‘vertegenwoordigers’ van Trezor zijn van Trezorvenezuela. Zij zijn echter al enkele maanden geen officiële verkopers meer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toespraak Maduro

Maduro had het tijdens zijn optreden over de door de staat uitgegeven petro dollar. Eerder dit jaar gaf het land deze munt uit. De naam doet het al vermoeden, de munt is gedekt door olie.

De valuta is in de markt gezet als ‘cryptomunt’, maar in feiten heeft het niets te maken met bitcoin (BTC).

Trezor gaat op onderzoek

Maduro had een ontmoeting met een bedrijf dat zichzelf introduceerde als vertegenwoordigers van Trezor. Het bedrijf is ook actief op Facebook en Instagram. De mensen achter Trezor benadrukken echter dat zij geen banden hebben met deze mensen of officials in Venezuela.

Reactie van Trezor

In een blogpost reageert Trezor officieel op de situatie. Trezorvenezuela was tot juni 2019 een verkoper van hardware wallets. Maar door inactiviteit is de samenwerking beëindigd.

Dat betekent echter niet dat Trezorvenezuela geen hardware mag verkopen, daar heeft Trezor geen problemen mee.

Kortom: de president van Venezuela stond de petro dollar te promoten met een hardware wallet die zijn munt niet ondersteunt. De mensen die hem bijstonden hebben niets (meer) met Trezor te maken.

Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen… De video is in zijn geheel te zien op de Facebookpagina van Maduro.

Bitcoin in Venezuela

Door de crisis in Venezuela grijpen sommige mensen naar bitcoin als vluchtmiddel. Dat gebeurt niet massaal of met miljoenen tegelijk, maar er wordt wel hard gewerkt aan een bitcoin ecosysteem in het land.

Trezor stuurde eerder nog 150 hardware wallets naar het goede doel Bitcoin Venezuela. Zij proberen met bitcoin mensen te helpen in het land. De hyperinflatie van de lokale munt duurt onverminderd voort, dus is elke hulp meegenomen.

Er gebeuren best veel dingen op het gebied van Bitcoin in Venezuela. Zo opende de grootste retailer van het land een BTC pinautomaat. Er gaat ook een hardnekkig gerucht dat Venezuela kijkt naar BTC als oppotmiddel, het land zou een deel van hun reserves in cryptomunten op willen slaan.

Soms heeft Venezuela last van grootschalige stroomuitval. Een handige inwoner van het land heeft daar iets op bedacht: hardware voor het Bitcoin Lightning Network tijdens blackouts.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsVenezuela

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd