Chinese Bitcoin miners zoeken alternatieven in Zuid-Amerika

Bitcoin mining is hot. Het netwerk van bitcoin knalde 2020 binnen met een nieuw hashrate record. Sindsdien is de computerkracht achter bitcoin alleen maar verder gegroeid. De concurrentie voor de bitcoin beloningen wordt steeds groter.

Overnames

We zien steeds meer investeringen en overnames in de wereld van bitcoin mining. Volgens Cointelegraph hebben Chinese investeerders hun ogen laten vallen op een bitcoin mining farm in Paraguay genaamd CoinPY.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Chinezen hebben ervaring met het runnen van datacentra gericht op bitcoin mining. In hun eigen land hebben zij ook meerdere locaties in handen.

Chinese regels

Naar verluidt is de groep er niet gerust op dat zij hun gang kunnen blijven gaan in China. Daarom zochten zij contact met de CEO van CoinPY, Rocelo Lopes.

Zij voorzien een scenario waarin de regels in China strenger worden op het gebied van bitcoin. Dat zou gepaard moeten gaan met de invoering van hun eigen central bank digital currency.

Ze zijn bang voor vervolging als het eenmaal op dit punt aankomt.

Dit soort overnames dienen als een soort van vangnet. Mocht het in China echt snel de verkeerde kant op gaan qua regelgeving, dan kunnen de miners snel schakelen.

Verhuizen

Steeds meer mensen uit de industrie zien een trendt: Bitcoin mining verplaatst zich langzaam naar andere plekken buiten China. Bitcoin asset manager Barry Silbert ziet de afgelopen maanden veel partijen richting Amerika en Canada trekken.

De populairste plek ter wereld voor miners is de provincie Sichuan. Maar door het droogseizoen zijn de waterenergiebronnen daar voor meerdere maanden per jaar niet te gebruiken. De ondernemers pakken in die periode tijdelijk hun spullen en verhuizen bijvoorbeeld naar Binnen-Mongolië of Xinjiang.

De hardware in bijvoorbeeld Paraguay of Kazachstan is vaak oudere apparatuur. De bedrijven draaien in China op de toppen van hun kunnen en gebruiken hun oude hardware op andere plekken van de wereld. Zo proberen ze er het laatste beetje winst uit te persen.

Bitcoin mining

Er gebeurt genoeg op het gebied van mining. Het is een grote industrie geworden waarin iedereen strijdt om de laatste 2.8 miljoen BTC. De rest is al vergeven.

Andere opmerkelijke bitcoin mining nieuwtjes:

Bron: Cointelegraph

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...