Bitcoin bulls verdedigen koers van 30.000 dollar bij weekopening

Het lijkt erop dat de Spot Bitcoin ETF van BlackRock op dit moment het enige is waar men in de markt over kan praten. De plotselinge omhelzing van bitcoin door BlackRock CEO Larry Fink is volgens velen de meest bullish ontwikkeling van de afgelopen tijd en het is lastig om daar iets tegenin te brengen. Verder was er afgelopen week weinig spannends te bespreken, waardoor de bitcoin koers zich redelijk stabiel wist te houden rond de 30.000 dollar.

Dat is dan ook het niveau wat de bulls momenteel verdedigen in aanloop naar de inflatiedata uit de Verenigde Staten, die voor woensdag op de planning staat.

Mainstream adoptie

Niet iedereen binnen de industrie is echter enthousiast over de entree van BlackRock. “De zogenaamde mainstream adoptie zal golven van nieuwe investeerders richting bitcoin brengen en het risico is dat ze niet zoveel geven om de decentrale eigenschappen van het project, die bitcoin juist zo waardevol maken ten opzichte van gecentraliseerde concurrenten”, aldus Alex Thorn, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Galaxy.

Voorlopig lijkt de markt zich daar echter niet zoveel van aan te trekken en blijft de koers rond het niveau van 30.000 dollar zweven.

Voor bitcoin zou het in theorie ook niet moeten uitmaken dat nieuwe investeerders niets om de decentralisatie van de asset geven.

Uiteindelijk heeft bitcoin die interesse van nieuwe investeerders immers niet nodig (als het goed is) om zijn decentralisatie en kracht te behouden. Het is immers juist de kracht van bitcoin dat het niets om de buitenwereld geeft en dat krachten als BlackRock niet groot genoeg zijn om bitcoin te beïnvloeden of veranderen.

Wachten op duidelijkheid

Afgelopen week kregen we van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te horen dat de ETF-aanvraag van BlackRock niet voldoende was om goedkeuring te krijgen. De tekortkoming lag in het feit dat het zijn “exchange-partner” niet expliciet noemde in de aanvraag.

Dat is inmiddels hersteld door de grootste vermogensbeheerder ter wereld, door bekend te maken dat het om het Amerikaanse Coinbase gaat.

Nu is het wachten op de volgende reactie van de SEC en is het voor de markt te hopen dat die positief zal zijn.

Als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock er komt, dan kan het zomaar zijn dat de bitcoin koers aan een nieuwe bullrun begint. Alleen de aankondiging van de aanvraag was immers al voldoende om de koers met 25 procent omhoog te laten schieten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....