Matrixport voorspelt bitcoin koers van 125.000 dollar voor 2024

Het bitcoin-investeringsplatform Matrixport is bullish over het komende jaar van bitcoin, want voor het einde van 2024 voorspelt men daar een koers van 125.000 dollar. Afgelopen jaar was Matrixport onderdeel van een kleine groep firma’s die nog altijd bullish waren over bitcoin. De meest recente voorspelling van de firma is gebaseerd op historische data en het bereiken van de koers van 31.000 dollar.

Die koers zorgde ervoor dat bitcoin de koers van juni 2022 doorbrak en voor het eerst in lange tijd een nieuw 12-maands hoogtepunt mocht noteren.

Einde van de bearmarkt?

Volgens Markus Thielen, de hoofd van de onderzoeksafdeling van Matrixport, markeert een 12-maands hoogtepunt voor bitcoin vaak het einde van een bearmarkt en de start van een nieuwe bullmarkt. “Als de geschiedenis een goede voorspeller van de toekomst is, dan kan de bitcoin koers over de volgende periode van 12 maanden met 123 procent klimmen en over de komende 18 maanden zelfs met 310 procent”, aldus Thielen.

Die getallen zijn gebaseerd op de gemiddelden die een vergelijkbare ‘uitbraak’ van bitcoin in 2015, 2019 en 2020 genereerde. Als de geschiedenis zich herhaalt, dan zou de koers binnen 12 maanden op 65.500 dollar moeten staan en over 18 maanden zelfs op 125.700 dollar.

Hierbij neemt Thielen het ‘signaal’ van 2012 niet eens mee, want die resulteerde uiteindelijk in een stijging van 5.285 procent voor bitcoin in 2013. We moeten echter niet vergeten dat de markt op dat moment een stuk kleiner was, waardoor dergelijke winsten nu een stukje onrealistischer zijn, omdat er zoveel meer kapitaal voor nodig is om dergelijke stijgingen voor elkaar te krijgen.

Bullish ontwikkelingen

Naast de voorspelling van Thielen zijn er nog een aantal bullish factoren voor bitcoin te vermelden. Het meest opvallende zijn wellicht de uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink, die bitcoin deze week een “internationale asset” noemde tijdens een interview bij Fox Business.

Waar Fink in het verleden nog uiterst kritisch was over bitcoin, lijkt de machtige fondsbeheerder compleet gedraaid in zijn opinie over de digitale munt.

Later in het interview besprak hij zelfs de opkomst van bitcoin als een alternatief voor goud. Als figuren als Fink dit soort dingen roepen, dan is het opletten geblazen.

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld, waarvan we de invloed op de financiële industrie echt niet moeten onderschatten. De investeringsfirma is zo groot, dat zij in theorie eigenhandig een nieuwe bullmarkt zouden kunnen starten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....