Canadees investeringsfonds verkoopt ETH en XMR voor meer Bitcoin (BTC)

Wat doe je als je van je laatste beetje altcoins af wil? Dan zet je dat om in bitcoin (BTC), dachten de Canadezen van Cypherphunk Holdings. Ze verkochten hun laatste Ether (ETH) en Monero (XMR) voor meer bitcoin.

De investeerders hebben nu 276.479 BTC in kas. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alleen bitcoin

Cypherphunk Holdings had in het tweede kwartaal van dit jaar nog 72.979 BTC. Nu zijn daar ruim 200.000 bitcoin bijgekomen. Dat is meer dan $4,7 miljard aan het meest schaarse goed dat we momenteel hebben in de wereld.

De nieuwe BTC werden gefinancierd door de verkoop van hun posities in altcoins. Het gaat specifiek om Monero en Ether. De investeerders verkochten dit allemaal en dat geld ging direct naar bitcoin.

Cypherpunk staat genoteerd aan de Canadian Securities Exchange met een opmerkelijke afkorting: HODL.

Spaarpot

Cypherpunk Holdings is niet het enige bedrijf in Noord-Amerika dat overstapt naar alleen bitcoin. Een ander voorbeeld is MicroStrategy. Dat bedrijf kocht ruim 38.000 BTC met een groot gedeelte van de schatkist.

Een ander bekend techbedrijf heeft ook zijn oog laten vallen op bitcoin: Square kocht 4.709 Bitcoin met 1% van totale vermogen.

Bitcoin in Canada

Bitcoin is in Canada al enige tijd onderwerp van gesprek. Bitcoin bedrijven in Canada zijn officieel geldservicebedrijven. Dat betekent dat zij aan dezelfde regels moeten voldoen als bijvoorbeeld betaalverwerkers.

Canada is een land waar bitcoin miners steeds vaker naartoe verhuizen en ook bitcoin fondsen of andere bedrijven lijken het land goed te vinden. De Amerikaanse miljardair Novogratz start bijvoorbeeld een nieuw Bitcoin fonds in Canada.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...