Canadees VR-bedrijf koopt $2 miljoen aan Bitcoin ‘voor de lange termijn’

Het bedrijf NexTech AR Solutions is ook overstag. Gisteren maakt de Canadese techfirma bekend dat ze voor $2 miljoen aan bitcoin (BTC) gaan aanschaffen.

Bitcoin voor bedrijven

NexTech AR Solutions is een leverancier van virtual en augmented reality (VR/AR) software. Ze zijn vooral groot in de wereld van e-commerce, het onderwijs, conferenties en evenementen. Daarnaast zijn ze genoteerd aan onder andere de Canadian Securities Exchange (CSE).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds deze week mogen ze zich in een mooi rijtje scharen van bedrijven die bitcoin op de balans hebben staan. In een persbericht laten ze weten dat ze voor $2 miljoen aan Bitcoin gaan kopen om “op de langetermijn de waarde voor aandeelhouders te maximaliseren”. In 2021 zal het bedrijf naar eigen zeggen nóg meer inslaan.

In een rapport kondigt het bedrijf de grote stap aan van hun allereerste aankoop. Ze vertellen dat deze zet hun geloof weerspiegelt dat Bitcoin fungeert als Store of Value (of: spaarmiddel) voor de lange termijn.

CEO Evan Gappelberg legt uit waarom ze deze stap hebben gezet:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Onze investering in Bitcoin maakt deel uit van de nieuwe spreiding van ons kapitaal en de strategie rondom de allocatie van het geld. De bedoeling is om op lange termijn onze waarde voor onze aandeelhouders te maximaliseren.”[/penci_blockquote]

Daarmee verdwijnt er dus weer 71 bitcoin (BTC) in de diepe zakken van de cold storage. Het zijn geen handelaren en traders die momenteel Bitcoin kopen, maar bedrijven en institutioneel geld. Deze Bitcoin zien we de komende tijd waarschijnlijk niet zomaar terug in de orderboeken.

Spaarmiddel

Het is een duidelijke trend: er zijn meer en meer bedrijven die hun dollars (of euro’s) als smeltend ijsklontje zien. Het werkt prima om mee te betalen, maar als spaarmiddel is fiatgeld steeds minder geschikt.

Of het nu MicroStrategy, Guggenheim, Stone Ridge, MassMutual of dus NexTech is: ze zijn allemaal op zoek naar een veilige haven. Hoewel de investering van NexTech relatief gezien erg klein is in vergelijking met deze andere namen, is het wel een teken aan de wand.

Inflatie is in Bitcoin gegarandeerd én het inflatiegetal wordt steeds lager, terwijl bij dollars het tegenovergestelde het geval is. Gappelberg legt dat ook duidelijk uit. De rentes zijn laag en inflatie lijkt onvermijdelijk:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het aanhouden van cash geld levert ons nu maar 0,06% op.”[/penci_blockquote]

Tel daar een inflatie bovenop van enkele procenten, en je verliest koopkracht terwijl je alleen maar dollars spaart.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC