Welke cryptobeurzen stoppen met Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV)?

De cryptocurrency Bitcoin Cash Satoshi’s Vision (BSV) zit in de problemen. Door misdragingen van de frontmannen van het project zijn verschillende cryptobeurzen nu in actie gekomen. In navolging van Binance zijn veel andere beurzen nu ook op zijn minst aan het overwegen de veel besproken cryptomunt te verwijderen.

Meer achtergrond? Lees dan: Craig Wright vs Hodlonaut en de bitcoin community en Binance haalt Bitcoin Satoshi’s Vision (BCHSV) van exchange af

De crypto community lijkt toch een bepaalde limiet te hebben als het gaat om misdragingen en andere gekkigheid. Exchanges straffen nu alle bezitters van een cryptomunt omdat er een paar gekken tussen zitten. Blijkbaar is de maat voor een bepaalde groep mensen vol.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zit eigenlijk tussen een knap staaltje gerechtigheid en goedkoop scoren in, dit soort maatregelen.

Voorbeeld van Binance

Na eerdere dreigementen van Changpeng Zhao, ceo van Binance, liet de beurs die gevestigd is in Malta weten dat Bitcoin Satoshi’s Vision straks niet meer te verhandelen is op de exchange. Volgens de blogpost voldoet de cryptomunt niet (meer) aan de eisen van Binance.

Kraken

Ook de beurs Kraken gaat de fork van Bitcoin Cash waarschijnlijk van hun platform halen. De twitterpoll die over het lot van Bitcoin SV (BSV) beslist is duidelijk: ruim 70% van de stemmer wil het weg hebben.

Shapeshift.io

Ook de beurs Shapeshift besluit om Bitcoin SV niet langer te ondersteunen. Binnen twee dagen vanaf onderstaande tweet moet BSV van het platform verdwenen zijn.

Blockchain wallet

Op 15 mei stopt blockchain.com met het ondersteunen van BSV. ‘Ga ergens anders heen!’ is de boodschap die vanuit ceo Peter Smith naar buiten komt.

Gemini

De beurs van de gebroeders Winklevoss (bitcoin bulls en aartsvijanden van Mark Zuckerberg) heeft Bitcoin SV nooit aangeboden en daar zijn ze trots op.

Eenzame strijder

Calvin Ayre vindt Bitcoin Satoshi’s Vision nog steeds geweldig. Maar daar lijkt hij voorlopig, op cryptotwitter, alleen in te staan…

Als de rook is opgetrokken..

De community in de cryptospace kan soms keihard zijn. Zowel de altcoiners als bitcoin maximalisten sloegen de afgelopen dagen de handen in één om even lekker gezamenlijk boos te worden. Craig Wright en ‘zijn’ altcoin zijn nu de kop van jut.

De vraag is echter: wat gaat er nu gebeuren? Worden ‘we’ als community strenger voor cryptocurrency’s en kunnen we meer van deze acties vanuit onder andere exchanges verwachten of was dit een eendagsvlieg? Er zijn namelijk nog wel meer projecten met een op zijn minst twijfelachtige achtergrond.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...