Coinbase blokkeerde 1.100 Bitcoin transacties richting Twitter hackers

Coinbase blokkeerde 1.100 Bitcoin transacties richting Twitter hackers

Coinbase voorkwam dat meer dan 1.100 klanten hun zuurverdiende bitcoin stuurde naar de Twitter hackers en oplichters. De Amerikaanse bitcoin beurs weigerde simpelweg om bitcoin te sturen naar adressen die betrokken waren bij deze zaak.

Twitter hack

Op 15 juli werd de wereld (van Twitter) verrast door een grootschalige hack. Bekende accounts van Bill Gates, Elon Musk, maar ook beurzen als Binance, Gemini en Coinbase slingerde plots een tweet met een bitcoin adres de wereld in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uiteraard gingen de berichten van de hackers en oplichters gepaard met mooie beloftes over gratis geld.

Coinbase blokkeerde 1.100 Bitcoin transacties richting Twitter hackers

Een tweet vanaf het account van Elon Musk

Nu denk je: daar trap je toch niet in? Toch hebben meerdere mensen op goed vertrouwen bitcoin naar adressen als bovenstaande gestuurd.

30,4 bitcoin

Coinbase meldt dat het gaat om in totaal 30,4 bitcoin ter waarde van zo'n $280.000 op het moment van schrijven.

Toch zijn er volgens Philip Martin 14 klanten van de beurs slachtoffer geworden van de praktijkten op Twitter.

Ook andere beurzen hebben geprobeerd hun klanten te beschermen voor het sturen van bitcoin naar de adressen van deze criminelen.

Bitcoin transactie

Een bitcoin transactie is in principe niet terug te draaien. Bitcoin die bij een beurs staat moet echter eerst door de keuring van het bedrijf komen voordat zij voor jou een transactie doen naar het adres naar keuze.

Hier pakt het toevallig goed uit, Coinbase heeft haar klanten hier een goede dienst bewezen. Maar het is een reminder voor het feit dat bitcoin bij een beurs je geen complete vrijheid geeft. Als je niet voldoet aan bepaalde eisen kunnen bedrijven ook om andere redenen jouw transactie niet toestaan.

Lees ook: Hoe werkt een Bitcoin (BTC) transactie?

Lees meer over:
Bitcoin hack Coinbase Twitter

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties