Bitcoin Core software-update 22.0 gepubliceerd

De software-update van Bitcoin Core met naam versie 22.0 is gepubliceerd. Het is de tweede update dit jaar na de eerste afgelopen januari.

Bitcoin Core

Bitcoin Core is de belangrijkste software implementatie voor Bitcoin. Je zou het kunnen zien als de motor waar het hele netwerk om draait.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt deze open source software gratis downloaden en installeren om mee te doen aan het netwerk.

Wat opvalt is dat de benaming is aangepast. De vorige update had als naam 0.21, maar de developers hebben dat nu omgedraaid, dus deze update heet 22.0.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

  • Geïntegreerde hardware wallet ondersteuning voor de meest gebruikte wallets zoals Ledger, Trezor en Coldcard. De ondersteuning is nu zichtbaar in de zogenaamde grafische gebruikersinterface (GUI).
  • Ondersteuning van het Invisible Internet Project (I2P), een Tor-achtige internetprivacylaag. Meer privacy on-chain dus.
  • Ondersteuning van Taproot, die komende grote update die per november wordt geactiveerd.
  • Ook is er een update van de zogenaamde testmempoolaccept-logica. Dat maakt in de toekomst het verzenden van een bundel van transacties mogelijk.

Taproot

Wat houdt Taproot ook alweer in? Taproot is de eerste grote update van het Bitcoin Core protocol sinds de SegWit update van 2017.

Via deze nieuwe update zitten alle transacties in een jasje van digitale handtekeningen (Schnorr Signatures) in combinatie met een MAST-structuur.

Dit technisch vernuft zorgt er onder meer voor dat betalingen meer privacy krijgen en ook op meer manieren programmeerbaar zijn. Een flinke en serieuze upgrade dus!

Op mainnet zal Taproot geactiveerd worden vanaf block 709.632, naar verwachting in november dit jaar.

Bespreking

Aan de laatste versie hebben 128 developers meegewerkt. Bitcoin Core 22.0 is nog niet compatibel met macOS-versies eerder dan 10.14, maar ondersteunt daarna alle macOS naast Linux en Windows 7 en recenter.

De experts Aaron van Wirdum en Sjors Provoost bespreken in deze podcast de 22.0 update.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin coreupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...