Bitcoin & cryptobeurs Coinbase krijgt e-money licentie in Ierland

768 totale weergaven

Coinbase, een van de meest toonaangevende cryptobeurzen, heeft een e-money licentie verkregen om zijn activiteiten uit te breiden naar Ierland.

Zeeshan Feroz, CEO van Coinbase (VK) maakte dit nieuws bekend. Het is een van de weinige bedrijven uit Ierland die deze licentie in ontvangst mag nemen. De licentie is uitgegeven door de Central Bank of Ireland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Europa

Verder liet Feroz ook weten dat Europa een enorme kans biedt voor Coinbase. Deze mijlpaal is een nieuwe positieve stap voor hen in deze regio. De goedkeuring van de Central Bank of Ireland stelt de beurs in staat om de Ierse activiteiten uit te breiden en een beter product aan klanten te leveren, voegde de CEO toe.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”CEO van Coinbase, Zeeshan Fero “]Dankzij de goedkeuring van de Central Bank of Ireland kunnen we onze Ierse activiteiten uitbreiden en een beter product leveren aan klanten in enkele van onze snelstgroeiende markten. Het stelt ons ook in staat om paspoorten voor onze klanten in de EU en EER te beveiligen.[/penci_blockquote]

Coinbase

Op dit moment heeft Coinbase meer dan 30 miljoen gebruikers. De beurs werd vorig jaar geschat op een waarde van $8 miljard. Uit onderzoek is gebleken dat Coinbase één van de schoonste cryptobeurzen is. De exchange doet niet mee aan praktijken zoals wash trading.

Bij wash trading kopen en verkopen handelaren en market makers hun eigen orders op. De volume van een bepaald BTC-paar wordt op deze manier kunstmatig hoog gehouden.

Toen Coinbase in 2018 een bankrekening bij Barclays opende werd dit ook als groot nieuws rondgebazuind. De exchange kreeg ook een e-money licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en was daarmee het eerste cryptobedrijf dat direct toegang kreeg tot de Faster Payments Scheme (FPS).

De samenwerking heeft echter niet lang stand gehouden. In augustus is de samenwerking verbroken.

De beurs ontvangt nu dus ook een licentie van de FCA uit Ierland. Martin Shanahan, de CEO van IDA Ireland, feliciteert de beurs:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Martin Shanahan, CEO van IDA Ierland “]De keuze van Coinbase voor Dublin versterkt de kracht van Ierland als bestemming voor financiële dienstverleners. Het biedt een omgeving voor bedrijven om te groeien en bloeien.[/penci_blockquote]

Coinbase App

Coinbase bracht vorige week ook een mobiele app voor Coinbase Pro op de markt. Met de app wil de cryptobeurs (meer) zakelijke gebruikers aan zich binden.

Naar eigen zeggen vragen gebruikers al langer naar deze functionaliteit, omdat ‘gebruikers nu een keuze moesten maken tussen mobiel traden en gebruiksgemak’, aldus het persbericht.

De app is al verkrijgbaar voor Apple-gebruikers in de Appstore, terwijl Android-gebruikers nog even moeten wachten. De commissies zijn identiek aan de desktopversie.

Bron: Coinnounce