Bitcoin custodian Unchained Capital haalt $5,5 miljoen aan durfgeld op

Bitcoin custodian Unchained Capital heeft 5,5 miljoen dollar in een nieuwe financieringsronde opgehaald. Een mooie opsteker voor de scale-up uit Austin, Texas.

Unchained Capital

Bitcoin is beveiligd door een combinatie van een publieke en private key. Om BTC te versturen, dient een gebruiker een transactie te ondertekenen met zijn private key. Sinds 2012 bestaan er in de bitcoin wereld multi signatures wallets. Om te voorkomen dat één iemand de sleutels, de toegang tot een bepaalde wallet heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk komt dat erop neer dat een Bitcoin wallet door meerdere
personen in beheer is. Dus voordat je iemand BTC kan versturen, moeten
de anderen ook ‘aftekenen’. Unchained Capital is een specialist die voor hun klanten een dergelijke multi signature setup regelt.

Het zijn software – en hardwareoplossingen die nog enigszins in de kinderschoenen staan en waar nog de nodige ontwikkeling voor nodig is. Vandaar de kapitaalinjectie maar óók het openen van een kredietlijn van 50 miljoen dollar door hoofdinvesteerder NYDIG, zo maakt de firma bekend.

NYDIG is een bekende financiële dienstverlener, die opereert onder de paraplu van assetmanager Stone Ridge in New York. CEO Ross Stevens was één van de sprekers tijdens het congres van MicroStrategy, bekend als Bitcoin whale.

Het was NYDIG die de investeerders voor Unchained Capital bij elkaar heeft gezicht. Op het lijstje prijken de nodige namen: Ecliptic Capital, Starting Line, Platform Ventures, Stronghold Resource Partners, Trammell Venture Partners ‘Bitcoin Venture Fund’ en Capital Factory.

Bitcoin Standaard

Joseph Kelly, CEO van Unchained Capital, zegt het geld te gaan gebruiken om het fundament onder een Bitcoin Standaard nog sterker te gaan maken. Hoe vertrouwen er in de markt is in custodians in de markt, hoe meer vertrouwen er uiteindelijk is voor Bitcoin als een asset. Feitelijk wordt er een nieuw marktsegment aan Bitcoin banken gecreëerd.

Parker Lewis, een bekende bitcoin auteur en bij Unchained verantwoordelijk voor business development, zegt erover:

“Onze samenwerking met NYDIG helpt ons toegang te krijgen tot het institutionele segment van de markt. We blijven investeren in ons dienstenplatform en open-source software om multisig onder bedrijven en particulieren te helpen groeien.”

Aanvullende diensten bovenop custody zijn bijvoorbeeld leningen. Stel dat een klant een X aantal Bitcoin bij Unchained Capital stalt als onderpand, dan kan hij daarmee een lening in dollars of euro’s aangaan.

Lees meer over:
custody

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...