Deze Wall Street firma met $13 miljard onder beheer stort zich op Bitcoin markt

Stone Ridge uit New York wil Bitcoin gaan toevoegen aan bestaande investeringsfondsen. Het heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De vermogensbeheerder verwacht eind april Bitcoin aan het institutionele klanten te kunnen aanbieden.

Bitcoin in mixfonds

Stone Ridge is het investeringsvehikel van Ross Stevens, net zoals Michael Saylor een enorme bitcoin bull. De firma opereert vanuit het financiële hart van de wereld en heeft 13 miljard dollar aan vermogen onder beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om een primeur, om een zogenaamde "open-ended mutual fund", waarin Bitcoin een van de onderdelen is. Een mutual fonds is een type open-end fonds, net zoals een exchange traded fund (ETF) en een hedgefonds dat zijn. Stone Ridge verkoopt aandelen uit het fonds aan investeerders en bepaalt ook wanneer het fonds verhandeld wordt.

Het aantal aandelen in het fonds zijn oneindig, de uitgifte gaat door zolang er interesse is.

Een deel van het rendement van het fonds moeten afkomstig zijn van bitcoin handel. Stone Ridge gebruikt het kapitaal om (put opties op) Bitcoin futures te kopen en te verkopen. Ze speculeren dat in de toekomst een bepaald aantal futures tegen een bepaalde prijs verkocht worden, maar ze hebben géén verplichting om te verkopen. Om dit te doen betaal je een premium.

Een deel van het rendement van het mixfonds moet deel door de futureshandel worden opgebracht.

Het is een primeur dat bitcoin in een mixfonds met o.a. vastgoed en health care zit. Goedkeuring door de SEC zou volgens de bekende investeerder Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital dan ook een 'big deal' zijn.

Leuk detail: Stone Ridge heeft zélf 10.889 Bitcoin als kasreserve op de balans. De initiële investering van 115 miljoen dollar is naar een waarde van ruim 507 miljoen dollar gegroeid.

De sleutels zijn in bewaring bij custodian de New York Digital Investment Group (NYDIG), die verwachten nog minstens 25 miljard dollar aan kapitaal naar de assetklasse bitcoin aan te trekken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...