Bitcoin daalt naar prijzen van 2020, Tether daalt naar 97 cent

Bitcoin daalt naar prijzen van 2020, Tether daalt naar 97 cent

Het koersverloop van bitcoin maakt slachtoffers. Niet alleen de spaarders verliezen op papier geld. De derivatenmarkt rondom bitcoin is groter dan ooit. Er werd ruim $428 miljoen aan bitcoin derivaten geliquideerd op de grootse beurzen.

De hele cryptomarkt zag dat aantal oplopen naar $1.28 miljard. Met name handelaren die anticipeerde op een stijging van bitcoin komen er bedrogen uit. Logisch ook, want de koers is met ruim 30% gedaald in een maand tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daalt naar prijzen van 2020, Tether daalt naar 97 cent

Tether

Tether is de munt in de wereld van cryptocurrency met veruit het meeste handelsvolume. Volgens CoinMarketCap werd er voor $185 miljard (!) aan Tether gebruikt op cryptobeurzen wereldwijd.

De munt zelf heeft weinig met bitcoin te maken. Het protocol van bitcoin kent de term Tether niet. De token is echter wel een belangrijke uitweg geworden voor liquiditeit. Op het moment van schrijven staat de prijs van USDT op $0,9765. Opvallend genoeg staat concurrent USDC op $1,01.

Op Binance zie je zelfs dat USDC nog meer terrein pakt op Tether.

Het doel van de stablecoins is dus op een waarde van één dollar te blijven. In onrustige tijden is dat echter lastiger dan normaal. Het is echter niet de eerste keer dat stablecoins even loskoppelen van hun oorspronkelijke doel. Het is geen reden voor paniek op het gebied van Tether.

Wel is het goed om in je achterhoofd te houden dat ook bij dit project geldt dat het mensenwerk is. Het is niet makkelijk om (centraal) bankier te spelen.

De CTO van Tether, Paolo Ardoino, benadrukt dat Tether nog gezond is. De belofte van Tether is dat je altijd jouw USDT in kunt ruilen voor dollars richting je bankrekening.

Gevolgen

Frank Chaparro van The Block hint naar grote slachtoffers van de huidige markt. Met name cryptofondsen hebben (of hadden) blootstelling aan altcoin Luna. In een week dook de koers van die token met 99% naar beneden. De prijs dook van $130 tot onder $1...

Lees meer over:
Bitcoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties