BitMEX doneert $40.000 aan Bitcoin developer

976 totale weergaven

Het moederbedrijf van bitcoinbeurs BitMEX doneert $40.000 aan bitcoin developer Calvin Kim. Kim werkt aan een schaalbaarheidsoplossing voor bitcoin. Dit bedrag is bedoeld om hem een jaar lang financieel te ondersteunen.

Optimaliseren

Het gaat hier specifiek om een schaalbaarheidsoplossing genaamd Utreexo. Dit moet het mogelijk maken om unspent transaction outputs (UTXO’s) te verbeteren. Een unspent transaction outputs wordt gemaakt wanneer je een bitcoin transactie doet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In feite zijn UTXO’s de bitcoin die uitgegeven kunnen worden. Een soort van balansen dus. Volgens BitMEX neemt het bijhouden van deze UTXO’s momenteel niet zoveel ruimte in beslag als bijvoorbeeld de gehele transactiegeschiedenis van bitcoin.

Ter illustratie: de UTXO’s nemen zo’n vier gigabyte in beslag in plaats van 300 gigabyte. Beide aantallen blijven echter groeien zo lang bitcoin wordt gebruikt. Kim wil dit gedeelte van bitcoin beter optimaliseren.

Utreexo

Utreexo moet ervoor zorgen dat deze gegevens worden gecomprimeerd en daarmee kleiner worden om op te slaan. BitMEX: ”Er is geen verlies van veiligheid, de last voor het volgen van fondsen komt terecht bij de eigenaar.”

Met Utreexo hebben de bezitters van bitcoin een bewijs in handen waarmee ze kunnen bewijzen dat je bitcoin bestaat. Wanneer je van plan bent je bitcoin te versturen laat je dat bewijs zien.

Donaties

Dit is niet de eerste donatie vanuit BitMEX. BitMEX heeft door dat zij gebaat zijn bij een goede ontwikkeling van bitcoin. Zij profiteren dagelijks van het feit dat het open netwerk en protocol groeit en langzaam aan populairder wordt.

Drie eerdere donaties van het moederbedrijf van de beurs op een rij:

Ander nieuws

Het is echter niet allemaal goed nieuws rondom de beurs. Zo moest BitMEX recentelijk zwichten voor de regels die wereldwijd worden uitgerold: Bitcoin beurs BitMEX gaat identificatieplicht invoeren voor alle gebruikers.

Ook zijn ze verwikkeld in verschillende rechtszaken. De beurs zit in de VS in een lastig parket. De firma Bitcoin Manipulation Abatement LLC, dat een groep gedupeerde beleggers vertegenwoordigt, wil inzage in 30.000 e-mails in een lopende rechtszaak.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitMEX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...