Bitcoin rond $11.500. ‘Fysieke’ BTC op eBay voor $99.000

Bitcoin (BTC) zit op het moment van schrijven op een prijs van $11.530 per munt. Dat is ruim 2% hoger dan op hetzelfde moment als gisteren.

Welke factoren en indicatoren op dit moment een rol spelen voor de prijsontwikkeling van BTC vind je in onze laatste analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder in dit artikel: Geen donaties aan non-believers en bitcoin op eBay voor $99.000.

Koersverloop bitcoin afgelopen maand.

Geen donaties aan non-believers

Een paar prominente ‘anti-bitcoiners’ krijgen geregeld bitcoin gedoneerd vanuit de community. Recentelijk was goud expert Peter Schiff de ‘gelukkige’. Hij ontving meer dan $1.000 van verschillende bitcoiners. En die gaat hij voorlopig vasthouden, zei hij via Twitter.

Op met name cryptowitter wordt er niet altijd goed gereageerd op dit soort initiatieven. BullyEsq is er eentje die hoort in die groep. Hij stelt voor om in plaats van Peter Schiff en Nouriel Roubini rijker te maken, BTC te doneren aan goede doelen.

In onderstaand tweetje stuurt de bitcoiner je naar een blogpost met 12 goede doelen waar je je cryptomunten bij kwijt kunt.

In Nederland kun je denken aan bijvoorbeeld Stichting Bits of Freedom.

$99.000 per bitcoin

Sinds 1 juli staat er op eBay een ‘fysieke’ bitcoin van $99.000. Dit is een van de Casacius coins. Dat zijn echte munten waar een bepaalde bitcoin waarde in zijn verwerkt. Eentje van die coins staat dus sinds begin deze maand te koop. Een collectors item.

De verkoper van de munten zegt de aankoop in 2012 te hebben gedaan en er nooit meer aangezeten te hebben. Mocht je zo’n munt willen hebben, dan kun je betalen met cryptomunten of traditioneel geld. Met vastgoed kun je ook aankloppen, maar je boot of auto kun je niet inzetten als ruilmiddel.

De maker van de munten is begonnen in 2010. De collectibles waren toen nog lang niet zoveel waard als nu, omdat de prijs van BTC veel lager lag. De originele bedenker is in november 2013 gestopt met het maken en verkopen van deze hebbedingetjes.

Voorbeelden van 'fysieke' bitcoin
Voorbeelden van ‘fysieke’ bitcoin

Van alle bestaande fysieke munten zijn er 6.432 geopend. In onderstaande tabel zie je de cijfers van Casacius.uberbills.com. Die website richt zich op het bijhouden van deze fysieke munten. Het merendeel is nog steeds ongebruikt.

Bitcoin rond $11.500. 'Fysieke' BTC op eBay voor $99.000
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...