Bitcoin duikelt onder $20.000 na aanval op Kucoin in New York

De New Yorkse procureur-generaal Letitia James heeft de aanval geopend op cryptobeurs Kucoin, maar indirect ook op cryptovaluta. De beurs stond niet geregistreerd in de Amerikaanse staat en toch konden inwoners er cryptocurrency’s kopen.

Niet geregistreerd

KuCoin gaat al heel wat jaartjes mee en staat er om bekend dat het een populair handelshuis is voor allerhande (onbekende) tokens. Ze zijn geregistreerd op de Seychellen en hebben geen BitLicense. Dit is opgevallen bij de procureur-generaal van de staat en dus richten ze hun pijlen op het bedrijf.

Naast de rechtszaak dringen James en de Office of the Attorney General (OAG) erop aan dat ethereum een security is. Of in het Nederlands: een effect. Naast ETH behoren volgens haar ook de omgevallen Luna en UST tot deze groep.

Het is de eerste keer dat deze uitspraak dermate krachtig wordt gedaan door Amerikaanse autoriteiten over specifieke altcoins die effecten zouden zijn. Bitcoin komt in het persbericht niet naar voren.

Twee weken geleden spanden James en het OAG ook al een rechtszaak aan tegen Coinex. Nu mag Kucoin zich aan dit lijstje voegen.

James legt uit dat ze met de rechtszaak die nu wordt aangespannen hoopt Kucoin te kunnen verbieden om in New York te diensten aan te bieden. Ze noemt onder andere geoblocking op basis van IP-adressen en GPS-data als mogelijke oplossingen.

Prijsontwikkeling

Als gevolg van het nieuws keldert de gehele cryptomarkt met enkele procenten omlaag. Bitcoin staat zelfs door de daling weer onder de $20.000. Ten opzichte van een etmaal geleden leverde de koers maar liefst 10% in.

De laatste keer dat bitcoin onder de magische grens van ’20k’ stond was alweer twee maanden geleden, halverwege januari 2023.

Bitcoin duikelt onder $20.000 na aanval op Kucoin in New York

Hoewel je nooit precies het verband tussen oorzaak en gevolg kunt leggen, is de timing van de enorme daling opmerkelijk en nagenoeg gelijk met de bekendmaking van dit nieuws.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsKucoin