Bitcoin eerst naar 30.000 en kan daarna doorstoten naar 40.000 dollar

De bitcoin koers is vandaag goed geopend in de Aziatische handelsuren en staat op een plus van ongeveer 1,79 procent, wat een koers van 29.750 dollar oplevert. Volgens Vivien Fang, het hoofd van de afdeling handelsproduct bij Bybit, suggereert de extreem lage volatiliteit die we momenteel zien dat bitcoin zich opmaakt voor een nieuwe opleving.

Die opleving moet de koers volgens haar eerst boven de 30.000 dollar krijgen, waarna een aanval op de 40.000 dollar kan starten.

Bitcoin koers van 30.000 dollar is cruciaal

De focus van Fang en Bybit ligt vooralsnog op het einde van het jaar. “Onze aandacht ligt bij katalysatoren richting het einde van het jaar, die potentieel gelinkt zijn aan het ETF-narratief of andere gebeurtenissen die de industrie kunnen transformeren”, aldus Fang. Het samenkomen van speculatieve strategieën en dit soort cruciale gebeurtenissen kunnen volgens Fang een significante wind in de rug voor bitcoin vormen.

“De bitcoin koers van 30.000 dollar is een cruciaal niveau, waarna de koers van 40.000 dollar het volgende significante niveau is. Er is echter ook potentie voor volatiliteit naar benden, vanwege macro-economische gebeurtenissen die onverwachts de markt kunnen beïnvloeden”, aldus de analist van Bybit.

In 2023 bleek de zogenaamde “buy and hold” strategie voor bitcoin weer eens superieur. Cryto-hedgefondsen scoorden tot op heden een gemiddeld rendement van 15 procent terwijl bitcoin in diezelfde periode een plus van ruim 75 procent mocht opschrijven. Zo zie je maar dat de zelfs de zogenaamde experts het vaak niet beter doen dan de markt.

Interessante correlatie voor bitcoin

De grote vraag is wat de volgende katalysator zal worden voor een nieuwe bullrun van bitcoin (als die er ooit komt). Vooralsnog lijkt de markt daarvoor in te zetten op de Spot Bitcoin ETF van BlackRock, maar er zijn natuurlijk vele andere ontwikkelingen die een nieuwe koersexplosie voor bitcoin kunnen veroorzaken.

Bitcoin eerst naar 30.000 en kan daarna doorstoten naar 40.000 dollar

De bovenstaande grafiek van CryptoRank toont bijvoorbeeld de interessante correlatie tussen de investeringen in zogenaamde crypto-startups en de bitcoin koers; die de afgelopen jaren in ieder geval zeer sterk was. We zien die investeringen weer stijgen, wat mogelijk voor een hogere bitcoin koers zorgt.

Verder staat voor april 2024 natuurlijk ook nog de volgende halving op het programma. Die zorgt ervoor dat de blokbeloning voor miners halveert van de huidige 6,25 naar 3,125 bitcoin per blok.

In het verleden duurde het na de halving vaak een aantal maanden voordat bitcoin aan een nieuwe bullrun begon. Kunnen we die positieve koersactie ook voor 2024 weer verwachten?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....