Bitcoin erg populair in Nederland, tweede plek achter El Salvador

De interesse van Nederlanders in bitcoin is opmerkelijk hoog. Althans, dat blijkt uit data van Google Trends. Relatief gezien scoren we enorm goed qua aantal zoekresultaten.

Bitcoin in Nederland

Je kunt op de website trends.google.com bekijken hoe vaak er (relatief gezien) wordt gezocht naar bepaalde thema’s. Eén van de metrics is ‘interesse per regio’. De waarden zitten tussen de 0 en de 100, waarbij 100 de locatie is met de meeste populariteit in verhouding tot het totale aantal zoekopdrachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zoals Google zelf ook aangeeft:

“Een hogere waarde betekent een groter relatief aandeel van alle zoekopdrachten, niet een hoger absoluut aantal.”

Je kunt de landen uit deze metric dus niet één op één met elkaar vergelijken. Nederland staat vlak achter El Salvador, het land waar bitcoin nu een wettig betaalmiddel is. Samen met Nigeria vindt ons kikkerlandje zichzelf terug op de gedeeld tweede plek. We laten daarmee Turkije en Singapore net achter ons.

Bitcoin erg populair in Nederland, tweede plek achter El Salvador

Nogmaals: het gaat hierbij niet om een absoluut, maar om een relatief aantal zoekacties.

Stijgende lijn

De algemene interesse bínnen Nederland zit ook weer in een stijgende lijn, getuige onderstaande grafiek. Opmerkelijk genoeg zoeken er meer mensen naar Bitcoin dan naar onze minister president (rood, Rutte). Verder is Bitcoin qua zoekopdracht te vergelijken met Covid (geel), aldus Google Trends.

Bitcoin erg populair in Nederland, tweede plek achter El Salvador

Relatief gezien zoeken er véél minder mensen naar de term ‘inflatie’, dan naar de drie voorgenoemde termen. Toch is er ook hier een stijgende lijn te zien. Het lijkt voor de ‘normale burger’ ook een relevanter thema te worden.

Bitcoin erg populair in Nederland, tweede plek achter El Salvador

Het afgelopen kalenderjaar 2021 waren de termen Peter R. de Vries, EK 2021 en Stemwijzer het meest gezocht. Ook Avondklok en Testen voor Toegang waren populaire zoekopdrachten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!