Google toont interesse in betaalkaarten met cryptocurrency’s

Google heeft een ex-directeur van PayPal aangenomen om te werken aan hun toekomst in de wereld van bitcoin en cryptocurrency’s. De plannen voor de bankwereld zijn in de ijskast gezet en nu wordt er gekeken naar andere mogelijkheden. Dat meldt Bloomberg.

Arnold Golberg maakt de stap naar Google om te bouwen aan hun ‘payments division’. Dit onderdeel van Google richt zich nu bijvoorbeeld op Google Pay en mobiele wallets. Tot op heden heeft Google niet veel gedaan met bitcoin, tokens of andere zaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens commercieel directeur Bill Ready komt daar nu verandering in. Google wil een tussenstation worden voor de financiële industrie. “We zijn geen bank – we zijn niet van plan een bank te zijn”, zegt Ready.

Ready: ”Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden. De vraag vanuit winkeliers en winkelaars is gegroeid, wij groeien mee.” Google wil meer betaalopties integreren in bijvoorbeeld hun online shop gedeelte. Denk bijvoorbeeld aan klantenkaarten en persoonlijke kortingen.

Of er een rol is weggelegd voor bitcoin (BTC) valt nog te bezien. Zoals vaker bij dit soort berichten wordt er vooral gesproken over ‘cryptocurrency’ en niet specifiek over welke valuta. Wel werkt het bedrijf samen met bedrijven als Coinbase en BitPay om cryptocurrency’s op te slaan met digitale kaarten. Een officiële aankondiging van een definitief product is er echter nog niet.

Finance & Google

Google wil ook de wereld van online finance veroveren. Volgens Bloomberg blijft Google Pay achter op bijvoorbeeld de tegenhangers van Apple. Ook zijn er (nog) geen eigen creditcards en andere financiële producten.

Ready is zelf ook een ex-werknemer van PayPal en haalt met Goldberg iemand in huis die veel ervaring heeft in de wereld van winkeliers. Naar verluidt verwerkt Google nu ‘slechts’ 4% van alle contactloze betalingen in de Verenigde Staten. Voor zo’n groot softwarebedrijf als Google is dat te weinig.

Google wil daarom bouwen aan een ”uitgebreide digitale wallet.” Wat dat precies in gaat houden is nog de vraag, maar het lijkt te gaan om een totale omgeving waar je alles in kunt opslaan. (De vraag is of je dat moet willen, overigens…)

Volgens Ready gaat het onder andere om een digitale wallet voor digitale tickets, maar ook de instapkaart voor je trein moet er in komen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoogle

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...