Bitcoin ETF opties verhogen de liquiditeit en trekken institutionele investeerders aan

726 totale weergaven
bitcoin-exchange-traded-fund

De goedkeuring door de SEC van Bitcoin ETF-opties zal de liquiditeit vergroten, institutionele investeerders aantrekken en nieuwe handelsinstrumenten op de cryptomarkt introduceren.

Meer liquiditeit door Bitcoin ETF opties

Een exclusief rapport van CryptoQuant benadrukt de goedkeuring van Bitcoin ETF opties door de SEC als een ‘belangrijke mijlpaal’ die naar verwachting de liquiditeit zal stimuleren en institutionele investeerders naar de cryptomarkt zal lokken. Hoewel er zorgen zijn dat dit de shortpositie in Bitcoin zou kunnen vergroten, wegen de voordelen van hogere liquiditeit en bredere deelname ruimschoots op tegen de risico’s.

IBIT opties

De introductie van optiehandel op de IBIT ETF van BlackRock volgt op maanden van verwachting en wordt gezien als een positieve stap voor de markt. CryptoQuant benadrukt dat deze goedkeuring de groeiende integratie van cryptocurrency in de reguliere financiële markten betekent en de weg vrijmaakt voor een bredere institutionele adoptie van Bitcoin.

Het rapport wijst er ook op dat optiehandelaren de voorkeur geven aan beleggingen op langere termijn, waarbij bijna de helft van de Bitcoin opties binnen vijf maanden of langer vervalt. Dit staat in contrast met futureshandelaren, waarbij de transacties doorgaans veel eerder aflopen. Deze focus op de langere termijn voegt een laagje stabiliteit toe aan de markt, vergeleken met het kortetermijnkarakter van de handel in futures.

Nieuwe instrumenten voor beleggers

Bovendien zal de handel in opties nieuwe instrumenten voor beleggers bieden, zoals de mogelijkheid om gedekte oproepen op Bitcoin te verkopen. Beleggers die Bitcoin bezitten, kunnen callopties verkopen, waardoor ze een premie kunnen verdienen op hun bezit op een gereguleerde markt. Deze grotere flexibiliteit voor handelaren zal naar verwachting de algehele marktliquiditeit verbeteren.

Het rapport waarschuwt echter ook dat deze ETF-opties kunnen leiden tot een toename van het aanbod op ‘papier’ van Bitcoin, waarbij eigendom niet gepaard gaat met de daadwerkelijke transactie van Bitcoin. Dit zou kunnen leiden tot meer shortposities op de markt, een trend die in het verleden soms bearish effecten heeft gehad op de Bitcoin-prijzen.

Over het geheel genomen wordt de goedkeuring van Bitcoin ETF-opties gezien als een belangrijke ontwikkeling, met het potentieel om de markt te versterken door meer liquiditeit, grotere deelname van institutionele beleggers en nieuwe financiële instrumenten voor handelaren.

Lees meer over:
Bitcoin ETFETF opties

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...