Bitcoin ETF van BlackRock noteert tweede miljoenenuitstroom ooit

1007 totale weergaven

De bitcoin koers dook gisteren weer onder de 60.000 dollar en daar hebben ze bij BlackRock ook last van gehad. Op 29 augustus noteerde de Bitcoin ETF van BlackRock namelijk een uitstroom van 13,5 miljoen dollar. Daarmee heeft de ETF van BlackRock de tweede uitstroom ooit te pakken.

Verlies voor BlackRock

Nu valt een uitstroom van 13,5 miljoen dollar natuurlijk nog wel mee. Zeker als je bedenkt dat BlackRock inmiddels voor miljarden dollars aan bitcoin beheert. Overigens was de grootste uitstroom tot nu toe voor BlackRock 36,9 miljoen dollar op 1 mei.

Die dag was meteen ook de slechtste dag tot nu toe voor de Bitcoin ETFs. Op 1 mei verloren de Bitcoin ETFs namelijk voor een totaalbedrag van 563,7 miljoen dollar aan bitcoin.

Gisteren, op 29 augustus, zagen de Bitcoin ETFs een netto-uitstroom van 71,8 miljoen dollar. Daarmee was het geen fantastische dag, maar kunnen we ook niet meteen over een groot drama spreken.

BlackRock kwam met de uitstroom van 13,5 miljoen dollar binnen op plek drie. De grootste uitstroom kwam op naam van Fidelity met 31,1 miljoen dollar, gevolgd door een uitstroom van 22,7 miljoen dollar bij Grayscale.

Als we naar de bovenstaande tabel van Farside Investors kijken, dan is er zeker nog geen man overboord voor de Bitcoin ETFs. BlackRock haalde op 26 augustus bijvoorbeeld nog voor 224,1 miljoen dollar aan kapitaal naar binnen.

Hoe gat het met de Ethereum ETFs?

Terwijl de Spot Bitcoin ETFs een fantastische start kenden en ook op dit moment nog aardige resultaten laten zien. Dat verhaal is compleet anders voor de Ethereum ETFs. Die kleuren vooral rood en zagen alleen tijdens de eerste drie handelsdagen voorzichtige instromen en op 28 augustus nog een instroom van 5,9 miljoen dollar.

Zo kunnen we voorzichtig de conclusie trekken dat institutionele beleggers niet enorm zitten te wachten op Ethereum. In ieder geval op dit moment nog niet.

Daar kan uiteraard verandering in komen in de toekomst. Maar op dit moment lijkt bitcoin ook onder institutionele beleggers de grote baas op de markt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....