Bitcoin ETF van Jacobi genoteerd aan Euronext Amsterdam

1245 totale weergaven

Het in Londen gevestigde Jacobi Asset Management heeft eindelijk haar bitcoin ETF genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Bitcoin ETF

Bijna twee jaar nadat het het bitcoinfonds voor het eerst was goedgekeurd, is het dan eindelijk zo ver.

De Jacobi FT Wilshere Bitcoin ETF wordt gereguleerd door de Guernsey Financial Services Commission (GFSC) en verhandeld onder de ticker “BCOIN”.

Jacobi deelt in een persbericht dat de custody van het fonds wordt verzorgd door Fidelity Digital Assets. Handelsbedrijf Flow Traders is de marktmaker.

Jacobi kreeg in oktober 2021 al goedkeuring om het fonds te noteren. Ze wilden het destijds in 2022 op de markt te brengen.

Het bedrijf koos er echter voor om zijn plannen even in de ijskast te parkeren vanwege ongelegen omstandigheden. Onder andere de ineenstorting van de Terra-tokens en het faillissement FTX hielpen niet mee met het marktsentiment.

Exchange-traded notes (ETN’s) staan in Europa vaak bekend via de overkoepelende term exchange-traded products (ETP’s). Het product van Jacobi is echter de eerste exchange-traded fund (ETF).

Met een ETF bezitten investeerders een deel van de onderliggende aandelen van het product, terwijl ETN-beleggers het met een schuldbewijs moeten doen. Jacobi vertelt verder dat zijn ETF niet kan worden gebruikt met hefbomen of derivaten, in tegenstelling tot ETN’s.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFNederland