Bitcoin ETF’s zien uitstroom van 14.327 BTC in april

De maand april is normaal gesproken een groene maand voor bitcoin, maar dit jaar liep het even anders. Ook op institutioneel niveau stroomde er een hoop kapitaal de markt uit.

In totaal stroomde er 14.327 bitcoin uit alle bitcoin ETF’s die momenteel op de markt zijn. Die uitstroom brengt het totale vermogen dat deze partijen beheren op ongeveer 187.000 bitcoin. Nog steeds een groot aantal, maar de uitstroom is opmerkelijk te noemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Slechtste maand ooit voor bitcoin ETFs

In tegenstelling tot bitcoin zelf hebben bitcoin ETFs nog maar een redelijk korte bestaansgeschiedenis. De afgelopen maand, met een uitstroom van 14.327 bitcoin, ter waarde van ongeveer 515 miljoen dollar, is dan ook de grootste in de geschiedenis van deze specifieke markt.

Op de Amerikaanse markten vloeiden er in totaal 3.312 bitcoin uit de bitcoin futures ETFs, terwijl de Canadese collega’s van de spotmarkt met een uitstroom van 7.100 bitcoin geconfronteerd werden.

Bitcoin ETF's zien uitstroom van 14.327 BTC in april

In totaal verloor het Noord-Amerikaanse continent hiermee 10 procent van alle bitcoin die het voor aanvang van april in beheer had. Het is interessant om te zien dat alle Amerikaanse uitstromen door de BITO ETF geleden zijn.

Europa ontspringt de dans niet

Ook in Europa zien we voor de maand april hetzelfde patroon ontvouwen. April markeerde voor Europa de 10e maand van uitstromen van de afgelopen 16 maanden. In totaal stroomde er in Europa 3.974 bitcoin uit de beleggingsfondsen.

Brazilië was het enige land dat gespaard bleef van de bloederige aprilmaand. Het land mocht een kleine plus noteren, maar een plus die in het niet valt bij de overige maanden en zeker als je deze in de globale context plaatst.

Er is ook goed nieuws te melden, Australië maakt zich namelijk klaar om met de handel van enkele spot bitcoin ETFs te starten. Het is afwachten in hoeverre de markt daar zit te wachten op een spot bitcoin ETF, gezien de huidige prijsactie van bitcoin niet al te best is.

Interessant aan de Australische spot bitcoin ETFs is dat ze indirect zullen investeren via de bestaande Canadese spot bitcoin ETFs en dus niet zelf de bitcoin aankopen. Een gegeven waar ze bij de Canadese fondsen waarschijnlijk niet op tegen zijn.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....