Bitcoin ETF’s pakken verbluffend handelsrecord na uitstekende dagen

2570 totale weergaven
Morgan Stanley bitcoin ETFs

Niet alleen de Bitcoin (BTC) koers is deze week weer uit zijn schulp gekropen, ook de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn weer flink in trek. De in januari gelanceerde fondsen waren al bezig aan een indrukwekkende handelsreeks, maar hebben de afgelopen dagen hun momentum flink opgekrikt. Bovendien hebben ze een nieuw record te pakken.

Nieuw record voor bitcoin ETF’s

Voordat de huidige week werd ingeluid, hadden de bitcoin-fondsen al 14 handelsdagen op rij kapitaal verwelkomd. Hiermee kwam het eerdere record van 16 achtereenvolgende positieve handelsdagen binnen handbereik te liggen. 

Velen leken echter maar weinig vertrouwen te hebben dat de reeks voortgezet kon worden, aangezien de instromen vorige week iedere dag beperkt bleven tot slechts tientallen miljoenen dollars. Dit was een flinke daling van de twee eerdere weken, toen iedere dag gemiddeld nog $ 200 miljoen naar de ETF vloeide.

Niets is echter minder waar gebleken. Niet alleen is de groene reeks voortgezet, ook de kapitaalinstroom is tot indrukwekkende hoogtes gestegen. Op dinsdag werd zelfs de tweede beste dag sinds de lancering neergezet, met een netto-instroom van $ 886,6 miljoen. Een dag later werd bijna de $ 500 miljoen aangetikt, en ook gisteren werd een forse instroom van $ 217,7 miljoen waargenomen.

Inmiddels hebben de fondsen al 18 achtereenvolgende handelsdagen in het groen afgesloten. Sinds 13 maart is er geen enkele dag geweest waarop investeerders meer geld uit de ETF’s hebben gehaald dan dat er werd geïnvesteerd.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1799050128499888570

BlackRock neemt stokje van Fidelity over

Op dinsdag, woensdag en donderdag haalde vermogensbeheerder Fidelity iedere keer het meeste geld binnen met zijn FBTC-fonds. Gisteren nam BlackRock weer het stokje over als best presterende bitcoin ETF met een netto-instroom van $ 349,9 miljoen, zo blijkt uit data van Farside Investors.

Opmerkelijk genoeg was BlackRock gisteren nagenoeg de enige die een succesvolle dag had neergezet. Zowel Bitwise, het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares als Grayscale werden geteisterd door uitstromen.

BTC koers kan niet profiteren van forse instromen

In totaal hebben de fondsen over de afgelopen vier dagen bijna $ 1,7 miljard binnengehaald. Mogelijk kan de huidige week de boeken ingaan als een van de beste weken sinds de lancering.

Ondanks de gigantische instroom blijft de bitcoin koers steken rond de $ 71.000. Eerder vandaag testte bitcoin nog de cruciale weerstand rond $ 72.000, maar de bears namen hier weer de overhand. Inmiddels bevindt de koers zich weer vlak onder de $ 71.000.

Lees meer over:
Bitcoin ETFBTC ETF

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...