Bitcoin ETFs zien 7 achtereenvolgende dagen van uitstromen

1943 totale weergaven
VanEck Bitcoin ETF

Het gaat even niet goed met bitcoin en dat zien we ook duidelijk terug in de kapitaalstromen van de ETFs in Amerika. Tot gisteren waren de ETFs namelijk bezig aan een reeks van zeven achtereenvolgende dagen van uitstromen. Gisteren werd die reeks beeïndigd met een instroom van 31 miljoen dollar.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1805790315925602496

Einde van de bearish trend?

Is dit dan ook meteen het einde van de bearish trend voor bitcoin? Dat moeten de komende dagen uitwijzen. Het is nu nog te vroeg om iets te kunnen concluderen.

Het kan namelijk ook zijn dat de bears vandaag even pauze nemen en later deze week weer doorgaan met verkopen. De prijzen van financiële assets gaan nooit in een rechte lijn omhoog en andersom geldt hetzelfde.

Dat neemt niet weg dat het hoopgevend is om te zien dat bitcoin wederom steun vond rond de koers van 60.000 dollar. Daar lijkt op dit moment veel koopkracht te liggen.

Zodoende begint zich daar een mooi steunblok te vormen van investeerders die hun bitcoin rond die koers hebben ingekocht. Zo wordt het voor de bears steeds moeilijker om de koers onder dat niveau te drukken.

Mr. 100 blijft bitcoin kopen

Opvallend is dat Mr. 100 lijkt te profiteren van de koersdip van bitcoin. Het was lange tijd was rustiger rond deze mysterieuze whale, die behoorlijke hoeveelheden bitcoin opkocht de laatste maanden.

https://twitter.com/HODL15Capital/status/1805763271812678130

Nu “koopt hij de dip” en werden er op 24 en 25 juni weer ruim 400 bitcoin aan zijn totale stack toegevoegd. Tegen de huidige koersen bezit deze whale nu voor ruim 4 miljard dollar aan bitcoin.

Het blijft echter de vraag wie of wat er achter deze wallet zit. We kunnen nog steeds niet uitsluiten dat het om een exchange wallet gaat, maar het is ook nog steeds een optie dat het om een rijke investeerder gaat.

Dat laatste zou voor bitcoin echt fantastisch zijn. Als blijkt dat er in Saudi-Arabië een oliesjeik zit die gigantische hoeveelheden bitcoin koopt, dan is dat natuurlijk enorm bullish.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....