Bitcoin ETF’s zien beste dag in 5 weken, meer dan $300 miljoen opgehaald

4208 totale weergaven

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben gisteren de week met een knaller afgesloten. De in januari gelanceerde fondsen hebben met een instroom van meer dan $300 miljoen hun beste handelsdag in vijf weken neergezet. Al de hele week presteren de fondsen sterk, wat een tekenend beeld is dat langzaam maar zeker het vertrouwen terugkeert naar de cryptomarkt.

6e groene dag op rij voor BTC-fondsen

Uit data van Farside Investors blijkt dat de Bitcoin ETF’s gisteren gezamenlijk $310,1 miljoen hebben binnengehaald. Het markeert de hoogste dagelijkse kapitaalinstroom sinds 5 juni, toen $488,1 miljoen naar de fondsen stroomde.

BlackRock’s IBIT-fonds zag de grootste groei gisteren met een netto-instroom van $120 miljoen. Fidelity’s FBTC-fonds kwam akelig dichtbij met een instroom van $115,1 miljoen. Ook Grayscale’s GBTC-fonds trekt de aandacht met een instroom van $23 miljoen. Dit resultaat is uitstekend na weken van bijna dagelijkse uitstroom.

Het resultaat van gisteren was alweer de zesde achtereenvolgende groene handelsdag voor de Bitcoin ETF’s. Sinds vorige week vrijdag lijkt het roer volledig te zijn omgegooid, met iedere dag significante instromen.

Op vrijdag werd de succesreeks ingeluid met $143,1 miljoen aan instromen. Deze week is uitsluitend op donderdag minder dan $100 miljoen verwelkomd, wat een opmerkelijke prestatie weerspiegelt. In totaal zijn de fondsen de afgelopen handelsweek met een indrukwekkende $1.047,6 miljard gegroeid, wat de beste prestatie is sinds de eerste week van juni.

Bijna $16 miljard al naar Bitcoin ETF’s

De beursproducten voor bitcoin maakten op 11 januari hun debuut op de Amerikaanse handelsbeurzen. Sindsdien hebben de fondsen ongekende records gevestigd binnen de financiële markten.

In ongeveer een halfjaar tijd is er maar liefst $15,8 miljard naar de beursfondsen gestroomd. Dit terwijl Grayscale’s GBTC-fonds is geteisterd met ruim $18,6 miljard aan uitstromen. BlackRock’s IBIT-fonds is al geruime tijd ‘s werelds grootste bitcoin ETF en heeft momenteel meer dan $18 miljard aan bitcoins in beheer.

Bitcoin ($63,010.00) zag een toename van 1.78% in de afgelopen 24 uur en handelt nu op $58,148.00. Dit is een mooie stijging, zeker gezien de koers met bijna 14% (13,91%) gedaald is afgelopen maand.

 

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

Door: Ivo Melchers

Ivo Melchers is een deskundige in crypto-redactie met een grondige beheersing van de blockchaintechnologie. Met een solide achtergrond in economische psychologie, biedt Ivo unieke perspectieven die essentieel zijn voor beleggers in deze sector. Hij leidt in het vertalen van complexe crypto-concepten...