Bitcoin ETP van CoinShares bereikt recordvolume van $202 miljoen

Bitcoin is ‘hot’ in 2021 en iedereen die erin handelt, draait overuren. Zo loopt het ook in Europa storm rondom de financiële producten. De ETP van het Zwitserse CoinShares bereikte maandag zelfs een handelsrecord van $202 miljoen op één dag.

Bitcoin ETP van CoinShares

Volgens een persbericht van het investeringsbedrijf, zijn er op de eerste handelsdag van het jaar een record aantal XBT-certificaten verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CoinShares is een van de grootste bedrijven die zich in Europa bezig houden met digitale activa. Ze bieden een reeks van Exchange Traded Products (ETP’s) voor Bitcoin aan onder de noemer ‘XBT Provider’.

Op 4 januari verkochten ze voor $202 miljoen aan certificaten, het hoogste verhandelde volume in Europa onder de genoteerde ETP’s. In totaal hebben ze $2,9 miljard aan activa in beheer.

Andere spelers in de markt zijn de ETC Group en 21Shares. Zij hebben respectievelijk slechts $100 miljoen en $150 miljoen aan assets under management (AUM).

Als belegger kun je rasechte bitcoin kopen en in een wallet zetten. Je kunt ook kiezen voor futures, opties en swaps. Daarnaast zijn er ook deze Exchange Traded Products (ETP), wat eigenlijk een paraplunaam is.

De mees besproken variant hiervan is een Exchange Traded Fund (ETF). Maar ook actieve fondsen, certificaten en garantiebewijzen vallen onder de naam ETP.

Je koopt als het ware gereguleerde obligatie met bitcoin als onderliggende waarde. Zo ben je wel blootgesteld aan prijsstijgingen, maar heb je geen gedoe en risico’s met private keys en regulering.

Toenemende interesse

Frank Spiteri, de Chief Revenue Officer van CoinShares, ziet een “ongekend grote belangstelling van institutionele beleggers voor Bitcoin”. Dit verklaart ook de stijging van de interesse in hun financiële producten:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Omdat vermogensbeheerders, particuliere banken en Europese instellingen Bitcoin aan hun portefeuilles toevoegen, zijn ETP’s een logische keuze.”[/penci_blockquote]

XBT Provider is de uitgever van deze ETP met de naam Bitcoin Tracker One. Het is genoteerd aan Nasdaq Stockholm AB en volledig eigendom van de CoinShares Group.

In 2015 was dit het eerste Bitcoin-product dat beschikbaar was op een gereguleerde beurs. De ETP van 21Shares is overigens genoteerd aan de Deutsche Börse in Frankfurt.

Meltem Demirors, expert bij investeringsfonds CoinShares, die eind december vorig jaar nog een opvallende uitspraak. “Door Bitcoin als belegging te negeren in 2021 loop je het risico je baan te verliezen.” Ze sprak hier natuurlijk voor eigen parochie, maar het geeft wel aan dat de cryptomunt inmiddels veel meer is dan ‘geld voor criminelen’.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCETP