‘Bitcoin geeft voor het eerst sinds januari koopsignaal af’

De bitcoin koers is de week begonnen met een bescheiden opleving. Op het moment van schrijven handelt de koers op 31.524 dollar en staan we voor de afgelopen 24 uur met ongeveer 5,5 procent in de plus. Eindelijk weer eens wat groen in de grafiek en dat versterkt het idee dat we de bodem hebben bereikt. Al hebben we dat de afgelopen maanden natuurlijk vaker gedacht.

Voor het eerst sinds januari koopsignaal

De zogenaamde Tom DeMark (TD) Sequential indicator is voor het eerst sinds januari op groen gesprongen en dat zou kunnen betekenen dat bitcoin het groene momenten kan doorzetten. De bullish formatie die zich nu in de grafiek aandient lijkt op een positieve reeks van één tot vier groene week-kandelaren te wijzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Bitcoin geeft voor het eerst sinds januari koopsignaal af'

Bitcoin moet echter nog door de 33.000 dollar heen om dit vooruitzicht waar te maken. Dit kan de investeerders die nu aan de zijlijn staan overtuigen om in te stappen en bitcoin verder omhoog te pushen richting de grote weerstand die we op 38.600 dollar in de grafiek tegenkomen. Het blijft echter technische analyse, dus er voor 100 procent op varen is ook geen solide strategie. Zie het vooral als een hulpmiddel om je strategie mee te bepalen.

Grote hoeveelheden bitcoin verdwijnen van beurzen

Dit beeld wordt versterkt door de 50.000 bitcoin die sinds 30 mei van de grote beurzen zijn verdwenen. Die enorme daling van de bitcoin bij de beurzen betekent simpelweg dat er minder bitcoin te koop zijn, hetgeen een positief teken kan zijn voor de bitcoin koers op de korte termijn.

'Bitcoin geeft voor het eerst sinds januari koopsignaal af'

Deze bullish these voor bitcoin kan alleen gevalideerd worden als de 33.000 dollar in een steunpunt op de grafiek omgetoverd kan worden. Daarvoor hebben we dus nog een relatief stevige stijging nodig. Als dat niet lukt, dan kan er meer angst in de markt komen en een volgende grote daling van de koers aanvangen.

Als dat gebeurt en we deze week onder de 27.000 dollar afsluiten, dan moeten we opnieuw naar beneden kijken en komt wellicht zelfs het hoogtepunt van december 2017 in zicht.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....