Bitcoin koers naar $31.400

Bitcoin is de week goed begonnen en is boven de $31.000 gestegen. De cryptomunt kleurt groen na 9 opeenvolgende weken in het rood te zijn geëindigd.

Elke zondagnacht om 2 uur 's nachts is de officieuze weeksluiting voor bitcoin. Bitcoin weet de negatieve trend te doorbreken na afgelopen maand naar de $26.000 te zijn gedipt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers naar $31.400
bitcoin maandgrafiek, bron: CryptoCompare

Eind maart was er meer positivisme op de markt en was er even sprake van het breken van $50.000. Maar de markt keerde zich compleet tegen bitcoin. Professionele beleggers dumpten hun techaandelen en classificeerden bitcoin ook als risicovol. Het veelbesproken debacle van stablecoin TerraUSD leidde tot extra verkoop van bitcoin en paniek onder met name korte termijn beleggers.

Ook bijvoorbeeld de cash & carry trade met Grayscale premium (waarmee beleggers circa 20% per jaar konden maken), verdween uit de markt. Dat heeft ook veel spot vraag weggenomen op de professionele markt. Dat de spot ETF op zich laat wachten in Amerika, helpt niet mee. Niet zoals een nieuwe katalysator van een groot bedrijf als Tesla dat besluit om bitcoin op de bedrijfsbalans te zetten.

Sommige analisten vinden de huidige opwaartse beweging dan ook nog te voorbarig. Deze analist ziet dat ook lange termijn hodlers relatief meer munten aan het uitgeven zijn. Sommigen voorzien (of hopen) zelfs op een koers van $12.000 als bodem van deze bearcyclus.

Kortom, de huidige opleving moeten we ook relativeren, goed samengevat in de onderstaande meme die Will Clemente deelt.

Maar wellicht kan bitcoin op de korte termijn wel weer wat stapjes omhoog zetten, denkt Philip Swift. Het eerste doel is simpelweg het breken van $32.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...