‘Bitcoin GitHub community groeit naar minstens 2.800 devs’

De Bitcoin Github community bestaat nu uit minstens 2800 ontwikkelaars volgens data van GitGitRun.com. Anderen zeggen dat het echte aantal al rond de 3.000 ligt.

Bitcoin en GitHub

GitHub is een online plek waar developers samen kunnen werken. Experts en amateurs zijn in staat om hun code online zetten, waarna andere ontwikkelaars de code kunnen reviewen. Je kunt er projecten managen en dus op deze manier samen software bouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook aan de bitcoin code wordt gebouwd met behulp van GitHub. Duizenden ontwikkelaars delen code en passen die, waar mogelijk en gewenst, aan. De ontwikkelen hier worden overigens niet gelijk gelanceerd en toegepast, gebruikers van bitcoin bepalen zelf welke software ze draaien.

Groei

Het aantal ontwikkelaars dat bijdraagt groeit. Volgens GitGitRun gaat het dus om zo’n 2800 leden die bijdragen aan de code. Het exacte aantal is moeilijk in te schatten, want niet alle bijdrages worden even goed in beeld gebracht.

Niet alle bijdrages kunnen worden gekoppeld aan een bepaald persoon. Maar de data van GitGitRun laat in ieder geval zien dat het aantal te volgen ontwikkelaars toeneemt. Een goede ontwikkeling.

Al moet wel gezegd worden dat de focus bij het ontwikkelen van de software van bitcoin ligt op kwaliteit en niet kwantiteit. Tegelijkertijd is het nooit een slechte situatie wanneer er meer mensen betrokken zijn bij het controleren, bouwen en uitrollen van de code.

BTC ontwikkelingen

Als ontwikkelaars tevreden zijn over hun code, dan kunnen ze een Bitcoin Improvement Proposal (BIP) indienen. Het is daarna aan de rest van de bitcoiners om te bepalen wat te doen met dit verzoek.

Recentelijk is er een BIP gedaan voor updates genaamd Taproot en Schnorr. Deze BIPs moeten het makkelijker maken om met ‘smart contracts’ aan de slag te gaan binnen de bitcoin code.

Lees ook: Bitcoin software updates: wat zijn hard en soft forks?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...