Europol rolt piramidespel met Bitcoin en goud van 6 miljoen euro op

Een team van onderzoekers van Europol heeft een groep criminelen gepakt die voor €6 miljoen mensen hebben bedrogen. Zij zouden meer dan 85 Fransen en Belgen voor miljoenen hebben opgelicht in een klassiek piramidespel.

Piramidespel

De slachtoffers werden wijsgemaakt dat zij grote winsten konden behalen door te investeren in bitcoin (BTC), diamanten en goud. De services werden aangeboden op onbekende websites.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een Franse Israëliër zou het meesterbrein achter de miljoenen constructie zijn. Met hulp van onderzoekers uit Frankrijk, België en Israël zijn er nu negen verdachten opgepakt.

Het verhaal was, zoals wel vaker in dit soort gevallen, te mooi om waar te zijn. De mensen achter het piramidespel hebben het handboek goed doorgelezen.

Organisatie

De criminelen wisten verschillende slachtoffers te overtuigen om een deel van hun geld bij hen te stallen. Er werd vervolgens gedaan alsof bijvoorbeeld de bitcoin wallets van de gebruikers werd gemanaged.

De deelnemers werden continue uitgenodigd om nog meer te investeren. Er zijn mensen die ook daadwerkelijk renet hebben ontvangen, om ze daarna nog meer geld af te troggelen.

Niet alleen private investeerders werden benaderd, ook een ‘groot Franse bedrijf’ en ‘Franse lokale autoriteiten’ zijn naar verluidt in de val gelokt.

De bedriegers wisten dus miljoenen op te halen, terwijl er nog voor miljoenen aan extra facturen zijn verstuurd. Volgens Europol is er tot nu toe ruim 1 miljoen euro teruggevonden. De rest is waarschijnlijk buiten Europa beland.

Bitcoin

Het mooie aan investeren in bitcoin is dat je niet genoodzaakt bent je aan te sluiten bij gekke constructies of ’to good to be true’ verhalen. Piramidespelen zijn verboden en met een reden: het is gebakken lucht.

Je kunt op tal van plaatsen bitcoin kopen zonder aan schimmige constructies mee te doen.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
europolmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...