Dit is waarom Grayscale voor miljarden aan Bitcoin (BTC) koopt

Bitcoin verdient een hogere prijs dan de prijs die we nu zien. Grayscale komt in hun laatste rapport met de uitleg waarom zij vinden dat bitcoin ondergewaardeerd is.

Zij noemen onder andere de inflatiecijfers van wereldmunten als de dollar als reden. Ook de schaarste van bitcoin is een belangrijk argument die regelmatig om de hoek komt kijken, ook hier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In dit rapport laat Grayscale zien waarom zij geloven in bitcoin en er een (deel) van hun business omheen bouwen. Zij vertrouwen erop dat de vraag naar decentraal, digitaal geld uiteindelijk gaat groeien.

Bitcoin op waarde schatten

Grayscale runt onder andere het Grayscale Bitcoin Trust, zij zijn er dus bij gebaat dat bitcoin uiteindelijk (nog) meer interesse trekt van investeerders.

In ‘Valuing Bitcoin’ proberen zij uiteen te zetten wat bitcoin zo waardevol maakt. Bitcoin is belangrijker dan ooit door de huidige ontwikkelingen in de wereld.

De waarde van bitcoin zit hem volgens de onderzoekers ook vooral in de monetaire geschiedenis van de laatste 50 jaar. Er wordt specifiek gewezen naar de manier waarop bijvoorbeeld de dollar en de euro worden gebruikt.

Wereldwijd hebben we te maken met een groei in de inflatiecijfers en dat zorgt ervoor dat bitcoin een interessante optie is voor steeds meer mensen.

Lees ook: Het monetair beleid van Bitcoin (BTC): duidelijkheid en zekerheid

Amerikaanse centrale bank

In een rapport over de waarde van bitcoin kan de tegenhanger, de Amerikaanse dollar niet ontbreken. De wereldreserve munt is in handen van de Federal Reserve en de onderzoekers kijken daarom graag naar deze organisatie.

”De Federal Reserve print momenteel meer geld dan ooit te voren”, zegt het rapport. De dollar blijft momenteel relatief sterk tegenover andere valuta, maar de weg naar de geldprinter wordt steeds vaker ingezet. En dat zorgt op termijn mogelijk voor angst voor hogere inflatie.

De aanleiding (of het excuus) voor het verhogen van het aantal dollars in omloop is uiteraard de coronacrisis: ”Investeerders zoeken naar manieren om hun vermogen te beschermen tegen de constant groeiende geldhoeveelheden.”

En in dat straatje past bitcoin heel erg goed, zegt Grayscale.

Schaarste

Bitcoin heeft verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat het als spaarmiddel gebruikt kan worden. Er komen maximaal 21 miljoen bitcoin op de markt, je weet dus wat je krijgt. Daarnaast is er geen partij die je geld kan censureren op het netwerk.

Bitcoin is geen asset die geld voor je verdient op een traditionele manier. Er is bijvoorbeeld geen dividend zoals bij aandelen. Daarom moet bitcoin worden vergeleken met goud volgens de onderzoekers.

Een ander opmerkelijk rapport kwam in mei van de hand van de Amerikaanse investeerder Tudor Jones. Hij gaf aan dat hij bitcoin zag als manier om zichzelf te beschermen tegen inflatie.

In dat rapport beoordeelt hij verschillende investeringen op koopkracht, vertrouwen, liquiditeit en draagbaarheid. Bitcoin staat op plek vier achter goud, ander geld en financiële assets.

Bitcoin is qua marktkapitalisatie momenteel de zesde munt van de wereld (!). Maar loopt uiteraard nog wel achter op bijvoorbeeld goud.

Jones laat weten dat hij het vooral verrassend vind dat bitcoin uberhaupt al zo goed scoorde: ”Bitcoin had een score van zo’n 60% van financiële assets, maar heeft een markt die 1200 keer zo klein is.

Bitcoin tegenover andere investeringen. Cijfers via Grayscale.

Dit is waarom Grayscale voor miljarden aan Bitcoin (BTC) koopt

Grayscale

Met het Grayscale Bitcoin Trust biedt het bedrijf de mogelijkheid voor grote Amerikaanse investeerders om ook te investeren in bitcoin. Dat gaat wel indirect. Wanneer je een aandeel koopt in het fonds, dan staat dat voor bitcoin die in bezit is van Grayscale.

Als Grayscale gelijk krijgt en bitcoin nog veel meer waard wordt, dan kunnen investeerders in dit fonds dus meeprofiteren.

Ter indicatie: Grayscale kocht in 6 maanden tijd voor $1,6 miljard aan bitcoin voor hun fonds.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...