Bitcoin handel krijgt een nieuwe impuls: Paxful mede-oprichter komt met ambitieus project na bedrijfscrisis

Na de instorting van Paxful, een populair Bitcoin handelsplatform, heeft mede-oprichter Ray Youssef een ambitieus plan ontwikkeld om de peer-to-peer handel in cryptocurrency nieuw leven in te blazen.

Zijn nieuwe initiatief, genaamd Civ Kit, is gericht op het creëren van een “censuurbestendige en vergunningvrije wereldwijde marktplaats” die door iedereen, overal ter wereld, gebruikt kan worden. In gesprek met The Block legt de ondernemer zijn plannen uit.

Civ Kit zal gebruikmaken van het Lightning Network en het Nostr-protocol, dat gedecentraliseerde social media mogelijk maakt. Youssef wil een “onstopbare marktplaats” bouwen. Het doe is om handelaren uit verschillende landen zonder belemmeringen of toestemming met elkaar te laten handelen in Bitcoin. Dit betekent dat iemand in Venezuela bijvoorbeeld direct met iemand in Rusland kan handelen.

De nieuwe stap komt na de ondergang van Paxful, dat in 2015 door Youssef en Artur Shaback werd opgericht. Vanwege juridische onzekerheden in de Verenigde Staten besloot Paxful in november het bedrijf te ontbinden. Echter, Shaback heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen Youssef, wat de situatie verder compliceert. Er lijkt dus meer aan de hand.

In tegenstelling tot de “Know-Your-Customer” (KYC) aanpak, zal Civ Kit gebruikmaken van zogenaamde “know-your-peer” (KYP) orakels. Youssef stelt dat KYC een slechte aanpak is en dat mensen willen weten met wie ze handelen, vooral bij grote transacties. Het nieuwe systeem zal reputaties toewijzen aan accounts op basis van de aard van iemands handelsactiviteiten.

Poll

Lijkt jou deze manier van handelen in bitcoin interessant?



Lees meer over:
Bitcoin nieuwspaxful

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...