Binance onder de loep: VS onderzoekt rol bij omzeilen Russische sancties

Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een onderzoek gestart naar de mogelijke betrokkenheid van Binance. De grootste cryptobeurs ligt onder de loep wegens mogelijke betrokkenheid bij illegale activiteiten waarbij Russen Amerikaanse sancties omzeilden en geld verplaatsten.

Volgens bronnen van Bloomberg wordt gekeken of Binance of haar medewerkers betrokken waren bij het schenden van sancties gerelateerd aan de Russische inval in Oekraïne. Het gaat niet om beschuldigingen, maar een eerste onderzoek.

Dit nog niet eerder gemelde onderzoek loopt naast een reeds bestaand onderzoek van de strafrechtelijke divisie.

Binance heeft reeds gesprekken gevoerd met het ministerie van Justitie om eerdere beschuldigingen op te lossen. Deze beschuldigingen betroffen het ontwijken van sancties tegen Iran voordat er strikte nalevingscontroles werden geïmplementeerd. Binance heeft in een verklaring laten weten volledig te voldoen aan alle Amerikaanse en internationale financiële sancties.

In 2021 heeft Binance haar bedrijfsstructuur volledig herzien, waarbij het bedrijf een team van ervaren leidinggevenden heeft aangetrokken om de wereldwijde bedrijfsvoering te verbeteren. Tenminste, dat is de bedoeling. Binance stelt verder dat haar “know your customer”-protocollen vergelijkbaar zijn met die van traditionele banken. Alle klanten moeten door deze controles heen, die onder meer bestaan uit het verifiëren van het land van verblijf en persoonlijke identificatie.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen commentaar gegeven op het onderzoek. Binance wordt momenteel geconfronteerd met meerdere strafrechtelijke en regelgevende onderzoeken. In maart heeft de Amerikaanse derivatenregulator beweerd dat Binance jarenlang haar regels heeft overtreden.

De Internal Revenue Service en federale aanklagers onderzoeken ook de naleving van Binance met betrekking tot antiwitwasverplichtingen. De Securities and Exchange Commission (SEC) onderzoekt of de beurs de handel in niet-geregistreerde effecten heeft ondersteund.

Poll

Gebruik jij Binance?
Lees meer over:
AmerikaBinancemisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...