Bitcoin handelaren zien belangrijke koersniveaus tijdens bounce naar $39.000

Bitcoin heeft na een stevig correctie eindelijk weer een teken van leven laten zien met een sprong naar bijna 39.000 dollar. De macro-economische onzekerheden hebben duidelijk hun weerslag op de koers. Met name het conflict in Oekraïne hangt als een zwaard van Damocles boven de markt.

Op de achtergrond speelt natuurlijk het plan van de Amerikaanse Federal Reserve om in 2022 stapsgewijs de rente te verhogen. Van die onzekerheid heeft bitcoin op dit moment even geen last, maar dat betekent niet dat de correctie alweer voorbij is. Wat zijn de koersniveaus om in de gaten te houden?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

$39.600 is een punt van zware weerstand

Bitcoin heeft vannacht en vanochtend een behoorlijke comeback gemaakt met een stijging van 6,8 procent ten opzichte van de dieptepunten van dinsdag. "40.000 dollar is het sleutelniveau", aldus Nederlander Crypto Ed als reactie op de huidige prijsactie van bitcoin. Eerder waarschuwde Ed dat een opleving naar de 40.000 ook prima opgevolgd kan worden door een nog diepere correctie.

Echte zekerheid kan onze Ed dus ook niet bieden. De bitcoin koers voorspellen op de korte termijn blijft een beetje glazenbollen-werk. Matthew Hyland voorziet de niveaus van 36.300 en 33.000 als de volgende steunniveaus. Als Hyland omhoog kijkt, dan is de 39.600 dollar een belangrijke.

Dit punt was eerder in februari een niveau waar de bulls en bears met elkaar in gevecht gingen. "Verwacht hevige weerstand en mogelijk een daling vanaf de zone tussen de 39.500 en 40.000 dollar", aldus Twitter-analist Cheds.

Material Indicators ziet kopers weer in actie komen

Na de dieptepunten van dinsdag constateerde Material Indicators eindelijk weer een opleving van de kopers. Waarbij ook de grote whales zich voor het eerst sinds 16 februari weer roerden op de markt. Iets wat over het algemeen een goed teken is voor bitcoin.

Op de grafiek van Material Indicators zie je een visuele weergave van ordervolumes van zowel grote als kleine kopers. Hetgeen in eerste instantie waarschijnlijk lastig te lezen is, maar een interessante manier om de huidige opleving te verklaren.

Belangrijk om te beseffen is dat het hierbij gaat om een tekening van de afgelopen uren. Dit zegt in principe niets over een potentiële trendverandering. Material Indicators geeft ook aan dat we dit gedrag voor langere tijd moeten zien om daadwerkelijk van een bull markt te kunnen spreken. Op de korte termijn kunnen we volgens de analist echter meer bounces verwachten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.