Zwitserse stad presenteert binnenkort ‘Plan B’

Het Zwitserse Lugano moet dé nieuwe bitcoin hotspot van Europa worden. Volgens Paolo Ardoino van Tether komt er binnenkort groot nieuws uit de stad.

De officiële aankondiging vindt plaats op 3 maart 2022. Ardoino en de burgemeester van Lugano houden dan een live presentatie om de plannen uit te leggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Tether (of USDT) is veruit de grootste synthetische dollar met een oplage van ruim $79 miljard. Met de munt is het bedrijf verantwoordelijk voor de meeste grote handelsparen in de industrie.

Aan onderstaande tweet te zien wordt het een opvallende aankondiging van zowel Tether als Lugano.

Plan B en Zwitserland

Het ligt in de lijn der verwachting dat burgemeester Michele Foletti met nieuws komt over hoe bitcoin zijn stad kan helpen. Dat gaat vaak gepaard met een hoop mooie woorden en beloftes.

Het is geen toeval dat juist een klein stadje in Zwitserland deze deal aangaat met Tether. . Het land is om verschillende redenen een interessante pion in het financiële stelsel. Zwitserland staat van oudsher bekend om hun bankgeheim Die is er voor ons normale stervelingen overigens niet meer.

Ook zit de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) in Zwitserland. De BIS is een soort centrale bank voor centrale banken.

Daarnaast is bitcoin tegenwoordig ook een mooie manier om je stad of land te marketen. Niet voor niets zien we steeds meer politici wereldwijd die iets positiefs over bitcoin roepen.

Wat de plannen precies zijn van Tether en Lugano is nog even afwachten. Op 3 maart weten we meer.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...