Bitcoin hardware wallet van Block krijgt géén scherm, wel vingerafdruk

De hardware wallet van Block gaat een vingerafdrukscanner krijgen. Dat valt te lezen in een blogpost van het bedrijf van Jack Dorsey.

Details over wallet

Dorsey is fervent bitcoiner en hij heeft allerlei projecten lopen. Van betalingen (via de Cash App), de wens om Amerikaanse mining ASIC's te maken tot dus een eigen hardware wallet. Gisteren reageerde de CEO van Block op de nieuwste update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het team dat aan de hardware wallet werkt, deelt dat er een vingerafdruksensor in zit, in plaats van een wachtwoord of seed-phrase.

"Wij zijn van mening dat pincodes, wachtwoorden en seed-phrases verwarrend en vaak niet veilig zijn. De manier waarop normale mensen dit opzetten moet zonder al te veel wrijving zijn. Dit verergert wanneer de behoefte aan die wachtwoorden zeldzamer is."

Afwegingen

Block erkent dat deze aanpak ook trade-offs heeft. Ze beweren dat deze biometrische oplossing de beveiliging tegen tegen diefstal vergroot.

"We zijn ons bewust van de beperkingen waar we omheen moeten ontwerpen. Terwijl we het product bouwen, zullen we aanvullende methoden evalueren die klanten kunnen kiezen om mee in te loggen. En natuurlijk zal de data van de vingerafdruk het hardwareapparaat nooit verlaten.”

Block geeft prioriteit aan de mobiele app als de primaire interface. Ze denken dat dit de wallet toegankelijker, veiliger en goedkoper maakt. De hardware wallet zal dus geen display hebben. De stroomvoorziening wordt geregeld door een oplaadbare lithium-batterij en een USB-C-poort.

Daarmee is de beoogde wallet van Block heel anders dan die van Ledger, Trezor en ColdCard. Al deze apparaten hebben én een scherm én een pincode.

Twijfels

Het is lang niet allemaal hosanna rondom deze ontwerpkeuzes. In wezen zijn vingerafdrukken niet puur geheim, wat wel essentieel is bij de opslag van bitcoin.

Ook denken sommige bitcoiners dat het essentieel is om de informatie van de hardware wallet op het scherm te kunnen verifiëren. Als dit enkel op de mobiele telefoon gebeurt, brengt het een extra attack-vector met zich mee.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!