Bitcoin hashrate herstelt sterk: Wat betekent dit voor de BTC koers?

4054 totale weergaven
Bitcoin hashrate

De Bitcoin hashrate heeft recent een sterke opleving laten zien. Dit gebeurt op hetzelfde moment dat de Bitcoin koers weer aan het stijgen is. Maar wat betekent deze stijgende Bitcoin hashrate voor de BTC koers?

Bitcoin hashrate stijgt verder

Volgens Coinwarz is de huidige mining difficulty voor Bitcoin 82.05 trillion, gemeten bij block 853,077. In de afgelopen week is de hashrate met 3.21% toegenomen. Over de laatste 30 dagen is de hashrate met 1.95% gedaald, en in de laatste 90 dagen met 5.02%.

De volgende aanpassing van de difficulty wordt verwacht op 31 juli 2024 om ongeveer 16:30:50 UTC. De difficulty kan dan stijgen van 82.05 trillion naar 88.54 trillion, na 1,707 blocks.

Mining difficulty toont aan hoe moeilijk het is om het volgende block op te lossen en de bijbehorende beloning te verdienen. Wanneer er meer hashing power is, wordt de difficulty verhoogd om ervoor te zorgen dat blocks niet te snel worden gevonden.

Bitcoin koers strijdt om $67,000

Vandaag heeft de prijs van Bitcoin een sterke V-vormige herstel laten zien vanaf een steunpunt van $53,500. Dankzij de stijgende hashrate is de waarde van Bitcoin met 24.86% gestegen, wat de prijs op $66,851 heeft gebracht.

Deze prijsstijging wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder het herstel van spot Bitcoin ETF’s. Desondanks is er een onverwachte daling in de handelsvolume met 29.14% in de laatste 24 uur, wat $23,328,879,874 bedraagt.

Een andere grote reden is de populariteit van Donald Trump. De kans dat Trump de Amerikaanse verkiezingen in november wint lijkt steeds groter te worden. Onlangs werd er nog een aanslag gepleegd op Trump, die hij wist te overleven. Hierdoor lijkt de voormalig president nog meer kiezers voor zich te hebben gewonnen.

Aangezien Trump pro-crypto is, wordt er een goede toekomst voor Bitcoin en andere cryptovaluta voorspeld bij een herverkiezing.

De kans dat de Bitcoin koers nieuwe pieken bereikt blijft groot, zolang de hashrate stabiel blijft. De combinatie van stijgende mining difficulty en prijsherstel biedt een sterke basis voor toekomstige groei.

Lees meer over:
bitcoin koershashrate

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...