Bitcoin heeft een kleine tik gehad: whales sturen BTC naar beurzen

Bitcoin heeft het een kleine tik gehad en handelt op het moment van schrijven rond de $17.000. Natuurlijk geen man overboord, maar de rally is even tot stilstand gekomen.

Het lijkt erop dat er zogenaamde whales achter deze (voorlopig) kortstondige dump zitten. Het aantal bitcoin dat vanuit grote wallets naar exchanges is gestuurd neemt namelijk toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meer bitcoin richting exchanges?

Volgens Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, is de All Exchange Inflows Mean indicator in de danger zone terechtgekomen. Historisch gezien heeft dit korte correcties van de bitcoin koers als gevolg gehad.

Voor nu lijkt dat te kloppen, want bitcoin heeft het lastig om momentum te pakken boven de $17.000. Al hoeft dat niet zoveel te betekenen, want na de ongelooflijke rally van de afgelopen weken is het helemaal niet gek dat we even op adem moeten komen.

Ki Young Ju schreef vandaag op zijn Twitter dat hij verwacht dat we even zijwaarts en misschien verder naar beneden gaan trader. Voornamelijk op basis van de het gedrag van whales. Die op dit moment hun bitcoin naar exchanges toebrengen.

Bitcoin investeerder Bitcoin Jack verwacht dat dit nog niet het einde van de dip is. Volgens Jack is het nog te vroeg om de dip te kopen en gaan we nog iets lager om daarna rustig richting een nieuwe all-time high te gaan.

Waar ligt de bodem?

De meningen over de locatie van de bodem verschillen nogal. Sommige traders verwachten dat we het niveau van $16.000 gaan vasthouden, maar andere zien ook $15.000 of zelfs $14.000 nog wel gebeuren.

De grote en bekende bitcoin trader Tone Vays zit in het kamp van de $14.000. Hij verwacht zelfs dat we daar nog onder kunnen droppen. Het mooie aan het hele prijsfeestje blijft dat het natuurlijk lastig te voorspellen is.

Niemand weet eigenlijk wat de beste move is, behalve dat je bitcoin in je portfolio moet hebben. Daar zijn we het hier inmiddels allemaal wel met elkaar over eens. Ondanks dat bitcoin een kleine tik heeft gehad, zien de resultaten van dit jaar er fantastisch uit.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....