Bitcoin herpakt cruciale trendlijn: stijging van 30% op komst?

1039 totale weergaven
Bitcoin's grote gap: kans of zorg?

Bitcoin is begonnen aan een strijd met een cruciale bullmarkt-trendlijn. Het gaat om de Short-Term Holder (STH) Realized Price, die in juni werd verloren nadat de koers er bijna één jaar boven handelde.

Short-Term Holders en bitcoin

Short-Term Holders (of korte-termijn holders) zijn mensen die hun bitcoin minder dan 155 dagen bezitten. Uit onderzoek van Glassnode bleek dat er bij die investeerders een veel grotere kans is dat ze plotseling hun bitcoin verkopen.

De Realized Price is als het ware de “kostenbasis” voor deze groep investeerders; de gemiddelde koers waarvoor zij instapten.

“Recent wist de bitcoin koers de STH Realized Price te herpakken”, aldus J.A. Maartunn voor CryptoQuant. “Dit is een positief signaal, omdat korte-termijn holders meestal weer beginnen te kopen als de bitcoin koers terugkeert naar hun gemiddelde kostenbasis, waarmee er dus een steunpunt ontstaat.”

Het is dus mogelijk dat bitcoin vanaf nu kan steunen op deze belangrijke trendlijn, die in juni nog verloren ging. Kunnen we daarmee richting het tweede deel van de bullrun bewegen?

Volgens Maartunn is die kans aanwezig. Hij zegt namelijk dat bitcoin iedere keer met 30% steeg nadat de STH Realized Price werd herpakt.

Nog meer positieve analisten

Maartunn is niet de enige analist die momenteel bullish is over de bitcoin koers. Ook voormalig fondsbeheerder Aksel Kibar ziet kansen voor de digitale munt.

“Dit is de vijfde maand op rij waarin bitcoin niet terugdeinst voor de sterke weerstand op 65.000 dollar. Ik zie dit als heel bullish voor de lange termijn.

Het vasthouden aan een weerstand en vervolgens niet in de verkoopmodus schieten, is meestal iets wat voorafgaat aan een uitbraak”, aldus Aksel Kibar.

Op de dagelijkse grafiek zegt de populaire analist JT dat BTC/USD door verschillende Fibonacci-niveaus moet breken, die de munt nu nog tegenhouden.

Hij claimt dat de bulls voorbij het 0,786 niveau moet breken om een nieuwe all-time high te kunnen maken. Dat is logisch, want dat niveau ligt op 70.000 dollar. Als bitcoin daar niet voorbij komt, dan is een all-time high natuurlijk onmogelijk.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....