Bitcoin HODLers houden vol: innactieve bitcoin op hoogste punt in 3 maanden

346 totale weergaven

Bitcoin (BTC) staat bekend als volatiele asset, maar toch besluiten steeds meer mensen hun BTC langdurig vast te zetten. Het aantal bitcoin dat al 2 jaar stilstaat staat op ruim 45%.

HODL

Ondanks de grote prijsfluctuaties de afgelopen maanden houden bitcoiners stug vol. Dat is een opmerkelijke statistiek, want begin dit jaar stond de koers aanzienlijk lager.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aan het einde van 2020 stond de koers nog rond $20.000, inmiddels is $50.000 voorlopig de ondergrens.

Uit onderstaande grafiek blijkt dat rond die $20.000 voor het laatst veel BTC dat 2 jaar stil stond werd verzonden. Die prijs was op dat moment een record, bitcoin tikte daarvoor in 2017/2018 die prijs aan.

Dat lange wachten zorgde voor de laatste grote verkoop van bitcoin hodlers.

Bitcoin HODLers houden vol: innactieve bitcoin op hoogste punt in 3 maanden

Goed teken

Deze statistiek is goed nieuws: het duidt erop dat veel mensen die BTC al lang bezitten (2+ jaar) niet geneigd zijn te verkopen.

Mocht bitcoin nieuwe records breken dan blijft dat echter afwachten, een toekomstige prijs van $100.000 of een andere opmerkelijke gebeurtenis kan mensen overzetten tot een verkoop.

CryptoQuant directeur Ki Young Ju ziet nog een ander positief signaal. Bitcoin miners zijn recentelijk niet bezig met het verkopen van hun BTC.

Sterker nog: ze verkopen veel minder. Dat duidt er op dat ze speculeren op een toekomstig hogere prijs.

De analist geeft echter wel aan dat er nog wat beren op de weg zijn. Hij noemt de bitcoinmarkt te groot om alleen te groeien door de huidige deelnemers. Er moeten meer dollars (en andere valuta, natuurlijk) richting bitcoin stromen.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...