In een Bitcoin bullrun presteren aandelen van mining bedrijven beter dan BTC

Bitcoin mining aandelen zijn hot. Volgens data van Fundstrat presteerden de aandelen van de grootste bedrijven in deze tak van sport beter dan de koers van bitcoin (BTC).

Bitcoin vs aandelen

Niet alleen de prijs van BTC scoort goed de afgelopen maanden, ook aandelen van bitcoin bedrijven stijgen flink. Sterker nog: sinds de all time high rond $20.000 vorig jaar deden ze het qua prijs zelfs beter. Fundstrat verwacht dat deze trend doorzet zo lang de prijs van BTC blijft stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Fundstrat is een financieel onderzoeksbedrijf gericht op de markt van bitcoin. Zij zijn gebaat bij een florerend ecosysteem, dus hun mening is ietwat gekleurd.

”Bitcoin en de bredere cryptomarkt is als een moderne goudkoorts”, stelt Fundstrat. Miners spelen een belangrijke rol op het netwerk van bitcoin.

Wat ook mee speelt is het wereldwijde tekort van microchips. Wanneer je als mining bedrijf wel op tijd de juiste hardware kunt inslaan, pak je een voorsprong op de rest. Dat zorgt in theorie voor meer winsten. Deze dynamiek is natuurlijk goed voor de aandelen van de betrokken bedrijven.

Het grootste beursgenoteerde mining bedrijven zijn Riot Blockchain, Hive Blockchain en Marathon Patent Group. Bij meer prijsstijgingen krijgen de miners die momenteel het grootst zijn ook de beschikking over nog meer budget. De markt is heel erg competitief en dat pusht de bedrijven om te blijven investeren.

Fundstrat waarschuwt wel voor eventuele investeringen: ”bij een bearmarkt zakken deze aandelen waarschijnlijk meer dan bitcoin zelf.”

Hieronder zie je het koersverloop van de aandelen tegenover de koers van BTC. Tot op heden komen investeerders in deze bedrijven er financieel nog beter uit dan bitcoiners. Een aandeel in een bedrijf is nog altijd wat anders dan echte BTC bezitten. Maar het is een mogelijke optie als je opzoek bent naar andere investeringen in de industrie.

In een Bitcoin bullrun presteren aandelen van mining bedrijven beter dan BTC
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...