Bitcoin hodlers kopen 70.000 BTC na koers daling

Langetermijnhouders, ook wel hodlers genoemd, blijven bitcoin kopen. Tijdens de recente koersdaling hebben ze bijna 70.000 bitcoin gekocht, zo blijkt uit on-chaincijfers van Glassnode.

Bitcoin hodlers blijven BTC kopen

Recente gegevens van Glassnode onthullen dat langetermijnhouders van bitcoin hun accumulatie hebben hervat. Sinds het dieptepunt van de huidige cyclus hebben ze ongeveer 70.000 BTC aan hun wallets toegevoegd. Traditioneel verkopen deze ervaren beleggers als de piek piekt en de massa instapt. Hun huidige koopgedrag valt volgens de analisten samen met stabilisatie rond de $60.000.

Volgens CryptoSlate is de beweging van hodlers vaak te zien als een indicator van vertrouwen in de markt. Zodra deze groep begint te kopen, is dat doorgaans een signaal dat de prijs zal stijgen. Dat ze blijven bijkopen, duidt op een fundamenteel geloof in de veerkracht en potentiële groei van bitcoin. Dat bitcoin consolideert rond $60.000 is een kritische fase in de huidige marktcyclus.

In vorige cycli hebben langetermijnhouders, nadat ze op hogere niveaus verkochten, herhaaldelijk hun posities opnieuw opgebouwd tijdens prijsdalingen. En dat leidde tot nieuwe opwaartse trends. Deze accumulatiefase kan dus een voorbode zijn van een nieuwe stijging, vooral gezien het feit dat deze investeerders doorgaans een lange-termijn visie hebben.

De gegevens van Glassnode laten ook zien dat kortetermijnhouders een ander patroon vertonen. Deze groep neigt naar meer frequent kopen en verkopen, waardoor ze meer reageren op marktschommelingen. Hun activiteit kan meer volatiliteit veroorzaken, maar de stabiele accumulatie door langetermijnhouders kan een dempend effect hebben op deze schommelingen.

Het samenspel tussen langetermijn- en kortetermijnhouders biedt inzicht in de bredere markttrends. Terwijl kortetermijnhouders profiteren van prijsbewegingen op korte termijn, zorgen langetermijnhouders voor een stabiele basis die de markt ondersteunt. Dit patroon, waargenomen tijdens eerdere cycli, suggereert dat we mogelijk aan de vooravond staan van een nieuwe bullish fase voor Bitcoin.

Al met al tonen de recente accumulatiepatronen van langetermijnhouders vertrouwen in de toekomst van Bitcoin. Met de prijsstabilisatie rond $60.000 en de hernieuwde koopactiviteit, houden analisten en beleggers de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, in afwachting van wat de volgende fase voor de cryptomarkt zal brengen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCHODLERS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...