Bitcoin in augustus: 3 belangrijke gebeurtenissen deze maand

In augustus gebeurde er een aantal spraakmakende dingen in de wereld van bitcoin (BTC). We hebben drie belangrijke gebeurtenissen voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin netwerk veiliger dan ooit

De hashrate van bitcoin bereikte op 29 augustus een nieuwe recordhoogte: 83.5 EH/s. Dat betekent dat er meer computerkracht bitcoin aan het minen is dan ooit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijs van bitcoin is leuk, maar de gezondheid van het netwerk is op zijn minst net zo belangrijk. De veiligheid geeft bitcoin waarde, terwijl de waarde van bitcoin mensen motiveert om het netwerk te versterken en te gaan minen.

Het is een positive feedback loop en die lijkt te werken.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Satoshi in 2010"]In the absence of a market to establish the price (of bitcoin, estimates) based on production cost is a good guess and a helpful service (thanks). The price of any commodity tends to gravitate toward the production cost. If the price is below cost, then production slows down. If the price is above cost, profit can be made by generating and selling more. At the same time, the increased production would increase the difficulty, pushing the cost of generating towards the price. In later years, when new coin generation is a small percentage of the existing supply, market price will dictate the cost of production more than the other way around.[/penci_blockquote]

Stabiele bitcoin koers

In het begin van de maand tikte bitcoin nog een prijs aan boven de $12.000. Maar halverwege de maand zakte de grootste cryptomunt terug naar een prijsniveau rond $10.000.

BTC komt hier eigenlijk niet of nauwelijks duizend dollar onder of boven. Een stabielere koers dus. Zeker in vergelijking met de voorgaande maanden. Bitcoin stond in april nog op een prijs van $4.000.

De koers lijkt gestabiliseerd en dat is ook wel eens lekker. Hoe lang het rustig blijft gaan we in de komende weken zien. Want de geschiedenis leert ons dat het vanzelf weer een achtbaan gaat worden. En dat is eigenlijk ook wel het leukste.

Bitcoin in augustus

Satoshi nog altijd anoniem

De bedenker van bitcoin en schrijver van de whitepaper is nog altijd anoniem. Deze maand begon een website met de grote onthulling van de identiteit van de schrijver: Satoshi Nakomoto. Tot nu toe is nog niks bewezen.

Maar, toegegeven, het is leuk om te lezen. In deel één van het verhaal wordt een verhaal verteld over de oorsprong van de schuilnaam Satoshi Nakomoto en de beginselen van bitcoin. De schrijver vertelt dat hij afstand van bitcoin moest doen omdat het op sommige plekken illegaal is.

Dat is gelijk een foutje in het verhaal: Iemand die bitcoin heeft uitgevonden had van te voren ook kunnen inzien dat een grenzeloze munt ook gebruikt zou worden voor minder leuke dingen.

In deel twee en drie van de grote onthulling duikt de schrijver in de wereld van numerologie. Én de 980.000 BTC van Satoshi worden ook besproken.

Kortom: leuk om eens door te bladeren, maar er is tot nu toe wederom geen onomstotelijk bewijs dat we hier te maken hebben met Satoshi.

Het kan ook vervelend aflopen wanneer je claimt Satoshi te zijn. Craig Wright werd in de maand augustus hard aangepakt door een Amerikaanse rechter. Als hij de bedenker van bitcoin blijkt te zijn, moet hij de helft van zijn fortuin delen. Dat is een ''boete' van 500.000 BTC!

Bitcoin Journaal

Check het wekelijkse Bitcoin Journaal en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer