Peer-to-peer Bitcoin (BTC) handel in India groeit door

De peer-to-peer handel in bitcoin (BTC) breekt records. Het peer-to-peer handelsplatform Paxful ziet een grote toestroom van Indiërs.

Tegenover Cointelegraph geeft de CEO van Paxul, Ray Youssef, aan dat het aantal nieuwe gebruikers met 28% is toegenomen deze maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verwachte toestroom?

De toestroom aan nieuwe mensen komt niet geheel als een verrassing. De Indiase centrale bank gaat bitcoin bedrijven geen verbod op bankrekeningen opleggen. Eerder wilde de bank dit wel doen, maar de organisatie werd teruggefloten door het Hooggerechtshof in India.

Deze uitspraak houdt de toegang tot bitcoin op een kier voor de mensen in India.

Volume

De stijging in volume op Paxful is groot. In 2019 werd er in de eerste vijf maanden $2,2 miljoen aan bitcoin verhandeld op het platform, in 2020 was dat $22,1 miljoen.

Youssef geeft aan dat Delhi, Maharashtra, West Bengal en Uttar de steden zijn waar de meeste interesse vandaan komt.

Het gemiddeld weekvolume is in 2020 gestegen boven de $1 miljoen, dat is momenteel zo’n 75.445.000 Indiase roepie.

De maandcijfers zien er door de groeiende interesse ook goed uit. In mei verhandelden mensen in India voor $6,2 miljoen aan bitcoin via Paxful.

Potentie

Youssef: ”De Indiase markt heeft een groot potentieel en is belangrijk voor de toekomst van de bitcoin economie.” In India hoopt Paxful hun platform verder uit te bouwen.

Het is echter de vraag of de regelmakers in India daadwerkelijk open staan voor een bruisende bitcoin industrie in het land. Volgens Cointelegraph weigeren veel banken in het land nog altijd services te verlenen aan bitcoin bedrijven.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndia

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...