Energiecentrales in Iran mogen Bitcoin (BTC) minen

Energiecentrales in Iran mogen bitcoin (BTC) minen. Naar verluidt heeft de verantwoordelijke voor de energieafdeling van het land dat bevestigd.

Energie

Dit besluit komt niet uit de lucht vallen. Iran staat in de top vier van landen met de grootste oliereserves. En energiecentrales mogen nu een deel van hun elektriciteit gebruiken voor het minen van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds 1979 heeft Iran te maken met sancties vanuit de Verenigde Staten. Met bitcoin kunnen betalingen niet worden geblokkeerd. Wel zijn er specialisten die de pseudo-anonieme transacties op de Bitcoin blockchain kunnen ontcijferen en mogelijk kunnen koppelen aan bepaalde entiteiten.

Regels

Tavanir is het Iraanse staatsbedrijf dat verantwoordelijk is voor alle zaken rondom energie in het land. Mostafa Rajabi Mashhad, het plaatsvervangend hoofd van deze organisatie, geeft aan dat de energiebedrijven wel aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

De centrales moeten allereerst een licentie aanvragen en natuurlijk voldoen aan de belastingeisen van het land.

Iraniërs die illegale activiteiten rondom bitcoin minen melden bij de autoriteiten kunnen rekenen op een beloning vanuit de staat.

Iran en Bitcoin

Iran gaf eerder al groen licht voor de komst van 14 nieuwe Bitcoin mining farms. Ook kunnen miners korting krijgen op hun energiekosten. Niet relevant voor energiebedrijven, maar wel voor andere ondernemers of instanties in het land.

Kortom: bitcoin is voor Iran een manier om tegengas te bieden tegen internationale sancties. De focus op bitcoin en het minen ervan lijkt in het land steeds serieuzere vormen aan te nemen. Eerder kondigde het land zelfs een nationale strategie aan voor bitcoin.

Bron: Bitcoin.com

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIranmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...