Bitcoin is $500 miljard waard, net zo veel als bedrijf achter Facebook

Bitcoin is $500 miljard waard, net zo veel als bedrijf achter Facebook

Bitcoin is weer $500 miljard waard. Doordat de koers van de grootste cryptovaluta de laatste dagen enorm steeg, is de marktkapitalisatie weer boven een half biljoen Amerikaanse dollars uitgekomen.

Marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie kun je berekenen door alle coins die in omloop zijn te vermenigvuldigen met de huidige dagprijs. Vandaag gaat dat om 19,31 miljoen BTC met een spotprijs van pak hem beet $26.000. Daarmee zijn alle bitcoin die er momenteel bestaan bij elkaar opgeteld iets meer dan $500 miljard waard.

Het is de eerste keer sinds juli 2022 dat bitcoin deze mijlpaal bereikt. Door deze stijging laat het ook Meta, voorheen bekend als Facebook, weer achter zit. Het techbedrijf van Mark Zuckerberg is net iets minder dan $500 miljard waard. Vandaag werd overigens bekend dat Meta weer stopt met NFT-profielplaatjes voor Instagram-accounts.

De eerstvolgende op de lijst (van AssetDash) is Tesla. Het bedrijf van Elon Musk heeft een marktwaarde van $540 miljard. Na chipfabrikant NVIDIA met $590 miljard is er een gapend gat te zien met de top 4 van grootste bedrijven.

Amazon bekleed deze positie met een marktkapitalisatie van $972 miljard. Bitcoin zou dus weer richting de $50.000 moeten gaat om ook de top 4 te kunnen bestormen. Naast Amazon vind je hier ook Apple, Microsoft en Google (Alphabet) terug.

Grondstoffen

Qua grondstoffen moet bitcoin zilver en goud nog ver voor zich laten. De waarde van al het zilver is geschat op $1.200 miljard, terwijl goud volgens companiesmarketcap nog weer 10x groter is dan zilver.

Hoewel bitcoin de afgelopen dagen met 35% is gestegen tot een piekprijs van $26.500, staat het nog steeds 62% van de recordprijs van november 2021 vandaan. De all-time high staat alweer anderhalf jaar op $69.000.

Bitcoin is weer $500 miljard waard, net zo veel als Meta

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin aandelen

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan