Bitcoin is $500 miljard waard, net zo veel als bedrijf achter Facebook

Bitcoin is weer $500 miljard waard. Doordat de koers van de grootste cryptovaluta de laatste dagen enorm steeg, is de marktkapitalisatie weer boven een half biljoen Amerikaanse dollars uitgekomen.

Marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie kun je berekenen door alle coins die in omloop zijn te vermenigvuldigen met de huidige dagprijs. Vandaag gaat dat om 19,31 miljoen BTC met een spotprijs van pak hem beet $26.000. Daarmee zijn alle bitcoin die er momenteel bestaan bij elkaar opgeteld iets meer dan $500 miljard waard.

Het is de eerste keer sinds juli 2022 dat bitcoin deze mijlpaal bereikt. Door deze stijging laat het ook Meta, voorheen bekend als Facebook, weer achter zit. Het techbedrijf van Mark Zuckerberg is net iets minder dan $500 miljard waard. Vandaag werd overigens bekend dat Meta weer stopt met NFT-profielplaatjes voor Instagram-accounts.

De eerstvolgende op de lijst (van AssetDash) is Tesla. Het bedrijf van Elon Musk heeft een marktwaarde van $540 miljard. Na chipfabrikant NVIDIA met $590 miljard is er een gapend gat te zien met de top 4 van grootste bedrijven.

Amazon bekleed deze positie met een marktkapitalisatie van $972 miljard. Bitcoin zou dus weer richting de $50.000 moeten gaat om ook de top 4 te kunnen bestormen. Naast Amazon vind je hier ook Apple, Microsoft en Google (Alphabet) terug.

Grondstoffen

Qua grondstoffen moet bitcoin zilver en goud nog ver voor zich laten. De waarde van al het zilver is geschat op $1.200 miljard, terwijl goud volgens companiesmarketcap nog weer 10x groter is dan zilver.

Hoewel bitcoin de afgelopen dagen met 35% is gestegen tot een piekprijs van $26.500, staat het nog steeds 62% van de recordprijs van november 2021 vandaan. De all-time high staat alweer anderhalf jaar op $69.000.

Bitcoin is weer $500 miljard waard, net zo veel als Meta

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
aandelenBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...