Miner verdient $166.000 aan bitcoin en reageert op forum

Een Russische solo-miner is erin geslaagd om block 780.112 te maken. Daarbij verdiende de geluksvogel maar liefst $166.000.

Alleen minen

Als bitcoin miner kun je verschillende strategieën hanteren. Je kunt de rekenkracht inleggen in een mining pool en zo ook gezamenlijk met de mede-miners de inkomsten verdelen.

Maar je kunt ook solo minen. Daarbij doe je het helemaal in je uppie en is de kans op winst ook kleiner, maar áls je iets verdient is dit dan een stuk hoger (omdat je de inkomsten dan met niemand hoeft te delen).

De kans op het recht om het eerstvolgende block te mogen maken is kleiner, omdat de concurrentie op het netwerk met andere miners veel groter is als je het helemaal alleen doet.

Toch zijn er mensen die hun rekenkracht níet bundelen met andere miners. Ze kunnen zich dan aansluiten bij Solopool. De beheerder van solo.CKpool deelt dat er weer iemand geluk heeft gehad en een block heeft gemaakt.

Naar verluidt was hij nog maar twee dagen aan het minen. Nu al vond hij de juiste (nonce en) hash, wat hem het recht geeft om een block te valideren. Hiervoor kreeg hij 6,25 BTC aan block subsidie en ook 0,62 BTC aan block reward. Dit is de som van alle transacties in het block. In totaal was dit $166.000 waard.

Volgens Con Kovilas, de admin van de solo-CKpool, is het slechts de 270e keer dat dit gebeurt. Wel moet gezegd worden: deze keer legde de miner dermate veel rekenkracht in dat het hem met de huidige concurrentie en difficulty 10 maanden zou duren. Maar doorgaans is dit een relatief unieke gebeurtenis.

Gehuurde rekenkracht

De geluksvogel deelt op Bitcointalk zijn verhaal. Normaal gesproken zet hij zijn 270 terahash (TH) in bij een normale mining pool. Pineconeeee, want dat is zijn nickname, besloot echter om rekenkracht te huren bij NiceHash en daarmee te gaan solo minen:

"Good afternoon. (...) Yes, indeed, it is a great luck to catch a block with such a hashrate. I was mining on a pool with my equipment with a capacity of 270 ths, but on March 9 I rented power on nicehash with a volume of 5 phs. And in less than a day, luck smiled on me) p.s. Greetings from Mother Russia)"

Met de 5 phs heeft de Rus het over 5 petahash per seconde, wat weer hetzelfde is als 5000 terahash. Ter vergelijking: één Antminer S19, het populairste mining model uit de markt, is goed voor 110TH/s. De rus huurde dus twee dagen 45 van deze rigs en verdiende hier $166.000 mee.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer