‘Bitcoin is nog altijd de grote baas van de markt’

351 totale weergaven

Als je het aan de door veel mensen gevolgde analist Benjamin Cowen vraagt, dan is bitcoin op dit moment de grote leider van de markt. De dominantie van bitcoin neemt met de maand verder toe, al is er vandaag sprake van een kleine dip in de dominantie. Aan zijn ruim 785.000 volgers vertelt Cowen dat de koersen van altcoins vooral fluctueren en bewegen op basis van het ritme van bitcoin.

Bitcoin drijft alles

Cowen is van mening dat bitcoin in principe alles drijft, zeker op de cryptomarkt en dat de rest de munt van Satoshi Nakamoto vooral volgt. "Onthoud, bitcoin rijdt de bus en de rest zit er gewoon als passagier bij", aldus Benjamin Cowen.

"We hebben al vaker gezien dat bitcoin begon te stijgen en dat de rest voorzichtig meedoet. Alleen als bitcoin vervolgens de andere kant op handelt, dan trekt het meteen alles weer met zich mee naar beneden", zo gaat Cowen verder.

Daarnaast is Cowen ervan overtuigd dat bitcoin in ieder geval de komende jaren nog de grote leider op de markt zal zijn. "Altcoins gaan wel omhoog in een bullmarkt, maar dat betekent niet dat zij in controle zijn. Ze rijden gewoon mee in de bus van bitcoin en er is een significante kans dat ze er de volgende rit niet bij zijn", aldus de analist.

Dominantie van bitcoin

Op het moment van schrijven ligt de dominantie van bitcoin rond de 49 procent en lijkt het erop dat sommige mensen nerveus beginnen te worden. Dat is namelijk meestal het punt dat de boel weer een beetje begint om te draaien.

Benjamin Cowen gelooft daar weinig van en ziet de dominantie van bitcoin de komende tijd nog niet naar beneden komen. "Ik denk niet dat er een narratief is om de dominantie weer omlaag te brengen", zo spreekt de analist duidelijke taal.

Vandaag is even een mindere dag van bitcoin in de strijd tegen de altcoins, maar ten opzichte van de Amerikaanse dollar - de grootste altcoin van allemaal - is er wel weer een kleine koerswinst geboekt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....