Bitcoin is nu de ‘favoriete alternatieve activa’ van JP Morgan

892 totale weergaven

De Amerikaanse bank JP Morgan ziet dat de ‘fair price’ van bitcoin 28% hoger is dan het huidige koersniveau. Zij zien hier een “aanzienlijk voordeel in”.

‘Bitcoin staat te laag’

De bank schrijft in een notitie dat cryptovaluta onroerend goed hebben ingehaald als een van hun favoriete “alternatieve activa”. Daarmee bedoelen ze assets die niet in typische categorieën vallen, zoals aandelen en obligaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens JP Morgan is de ‘fair price’ van bitcoin $38.000. Momenteel is dat dus 28% hoger dan het niveau waar de koers momenteel rond schommelt. Het team van strategen van de bank, waaronder Nikolaos Panigirtzoglou, schrijven het volgende in de notitie:

“De correctie van de cryptomarkt van de afgelopen maand lijkt meer op capitulatie dan afgelopen januari/februari en wij zien daarom een stijging voor bitcoin en cryptomarkten in het algemeen in de toekomst.”

Herstel aanstaande?

JP Morgan gaf toe dat de sale-off van cryptocurrency’s pijnlijker was dan de daling van andere alternatieve investeringen, zoals private equity, private debt en onroerend goed. “Dat suggereert dat er meer ruimte is voor crypto’s om te herstellen”, aldus de strategen.

“We vervangen dus onroerend goed door digitale activa als onze favoriete alternatieve activaklasse, samen met hedgefondsen.”

Opvallend genoeg classificeert een van de grootste banken van Amerika bitcoin (en andere cryptovaluta) als een van de favoriete investeringen van het moment (binnen het mandje van alternatieve assets).

Hoewel CEO Jamie Dimon geen fan is van bitcoin en andere cryptovaluta, is zijn bank wel druk in de weer met het digitale internetgeld. Onlangs deelden ze nog een prijsvoorspelling van $150.000. Om dit koersniveau aan te tikken moet bitcoin op gelijke hoogte komen met de waarde van al het goud in de wereld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws